Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,8
      hrnek mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 0,3
      lžička jedlá soda
    • 0,3
      lžička sůl
    • 1
      hrnek rozpuštěné máslo
    • 1,8
      hrnek cukr
    • 4
      ks vejce velikost L
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra ze středně velkého citrónu
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      hrnek vanilkový jogurt
    • 0,3
      hrnek mák mletý nebo méně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
2
Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V jiné misce smíchejte máslo, vejce a cukr. Společně utřete a přidejte citrónovou šťávu, kůru a vanilkový exktrakt.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Pak postupně přisypávejte suché ingredience a vše společně promíchejte. Nakonec přidejte jogurt a mák a opět promíchejte. Nalijte do připravené formy a pečte 40-55 minut, nebo dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
4
Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout, poté opatrně vyklopte. Nechte dalších deset minut vychladnout, poté nazdobte.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.