Houskový knedlík z domácí pekárny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: sajik31

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto"
2
\\
3
- zpočátku sledujeme hnětení a v případě, že se těsto lepí, lehce zasypeme hrubou moukou (1 lžíce)
4
- po zaznění zvukového signálu přidáme do těsta smažené houskové kostičky a necháme pekárnu zpracovat těsto (cca 1,15 hod.)
5
- vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě zhruba stejné poloviny, z kterých vytvarujeme šišky - knedlíky
6
- knedlíky necháme ještě pod ubrouskem kynout a zatím si dáme vařit vodu na knedlíky, kterou lehce osolíme
7
- knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut
8
- hotové knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou a necháme témeř vychladnout
9
- hotový knedlík lehce potřeme rostl. olejem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: