Omáčka Guacamole

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks avokádo
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 1,5
      ks červené feferonky 1/2-1
    • limetka
    • tabasco
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyndáme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou, a pak šťoucháme do kaše (malé kousky ponecháme vcelku). Přidáme pepř, sůl, smetanu, tabasco a rozmícháme.
2
Když máme požadovanou konzistenci, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a ještě drobnější kousíčky feferonky.
3
Podáváme s tortillovými lupínky, plackami či tacos.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    17. 2. 2008 17:44

    Do praveho guacamole se chilli,ani nic ostreho nedava, Ma to byt jemne.

  • houba69
    houba69 |

    6. 1. 2008 17:26

    Jasně, bez trošilinku česneku to není ono, ale jde o to na co je člověk zvyklý a proti gustu žádný dišputát....

  • Jana Šenkýřová
    Jana Šenkýřová |

    11. 9. 2007 19:14

    Ahoj, guacamole dělám už hodně dlouho a máme ho rádi. Jen tam přidávám sýr s bylinkami a místo cibule šalotky. super

  • Radka
    Radka |

    2. 5. 2007 15:42

    Taky se přidám k názoru, že v pravém guacamole česnek není. A řekla bych, že ani ta smetana. Pouze avokádo, cibule, chili, limetka a rajče

  • Daniela
    Daniela |

    24. 1. 2007 17:50

    Pouze bych chtela dat za pravdu pani Marcelce,protoze do Guacamole opravdu cesnek nepatri.Nici jemnou,ale vyraznou chut avokada.Recept mam od pritelkyne z Mexika.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    9. 1. 2005 14:36

    Guacamole pochazi z Mexika a cesnek do nej nepartri. (Tim nechci nikomu uprit moznost ho do omacky z avokada dat, jen to uz pak neni Guacamole.) Dava se tam ale nadrobno nakrajene rajce a lzicka cerstveho koriandru (pokud ma nekdo to stesti, ze ho ma). Ale je to opravdu velka dobrota a rychle pohosteni. Je dobre si avokado koupit s predstihem a nechat ho doma zmeknout, aby bylo zrale.

  • petra buronova
    petra buronova |

    7. 1. 2005 13:35

    Urcite bych jeste pridala asi dva strouzky cesneku.

  • Dasa
    Dasa |

    10. 11. 2004 16:21

    V kombinaci, kterou jsem jedla ja byl zarucene cesnek (asi misto cibule) a byla to opravdu namka