Avokádová pomazánka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 31
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • 1
      balíček lučina
    • 1
      ks avokádo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme cibulku, osolíme, opepříme, přidáme lučinu a vše v misce pomocí vidličky vypracujeme v pomazánku.
2
Podáváme s pečivem a čerstvými lístky bazalky. Je to lahodná a rychlá večeře, případně pochoutka pro nečekanou návštěvu!

RADA: 6 tipů na další výtečné pomazánky nejen k večeři!

Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Česnek Cibule Citron Lučina Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hudcovi
    Hudcovi |

    22. 3. 2017 16:11

    Pomazánka výborná všem moc chutnala <3

  • PetraJ7
    PetraJ7 |

    21. 2. 2017 09:44

    Právě jsem dodělala. Bez citrónu. Je mooooc dobrá :-)

  • WeeBear
    WeeBear |

    6. 2. 2017 17:37

    Děláme už dlouho, akorát bez citronu... Miluji to :-)

  • Emko01
    Emko01 |

    19. 1. 2017 18:29

    Výborná pomazánka. Díky za skvělý recept :)

  • Emko01
    Emko01 |

    19. 1. 2017 18:29

    Výborná pomazánka. Díky za skvělý recept :)

  • maky
    maky |

    31. 8. 2016 23:27

    perfektni suprova pomazanka :) ;-)

  • citronka
    citronka |

    26. 5. 2016 18:18

    Já dávám místo lučiny brynzu ! A na chlebu posypu červenou paprikou .

  • Jan Čejka
    Jan Čejka |

    16. 5. 2016 11:23

    Avokádo je máslové a kdyby bylo nezralé tak přece nepujde rozmačkat vidličkou. Nejdůležitější je neskladovat ho v chladnu.

  • citronka
    citronka |

    13. 5. 2016 18:12

    To bylo pokaždé hořké proto, že to avokádo bylo NEZRALÉ ! Bylo mi to hned jasné, protože jsem vegetarián !

  • jeff
    jeff |

    9. 4. 2016 12:49

    Dávám nivu taky super

  • gina
    gina |

    10. 2. 2016 21:14

    je to pěkně hnusný :-( :-$

  • gina
    gina |

    10. 2. 2016 21:14

    je to pěkně hnusný :-( :-$

  • jeff
    jeff |

    1. 2. 2016 09:51

    Přesně tak:-) :-D

  • eva
    eva |

    12. 1. 2016 16:28

    Málo? :-[

  • jarka1
    jarka1 |

    2. 11. 2015 17:28

    Pomazánku z avokáda miluju místo lučiny dávám tvaroh a zakys.smetanu <3

  • yatra
    yatra |

    26. 9. 2015 18:00

    výborné,také dělám,místo lučiny někdy dávám i pomazánkové máslo nebo přistrouhám tvrdý sýr,na opečený toust nebo topinku je to mňam

  • lkomarkova
    lkomarkova |

    24. 7. 2015 19:03

    výborná netradiční pomazánka :-)

  • lkomarkova
    lkomarkova |

    24. 7. 2015 19:01

    výborná netradiční pomazánka, díky za super recept :-)

  • Terry
    Terry |

    5. 7. 2015 18:39

    Právě jsem tuto pomazánku poprvé udělala a musím říct, že je výborná :) Přidala jsem ještě rajče a je to skvělé :) Určitě všem doporučuji tento recept :)

  • Natty
    Natty |

    13. 5. 2015 16:47

    Právě jsem ji poprvé udělala. Skvělá, ale jeden stroužek česneku je opravdu moc :-)

  • Dada
    Dada |

    3. 2. 2015 13:51

    je to výborná pomazánka. Přidávám ještě nakrajená chery rajčata)))))mňam

  • Radunka S.
    Radunka S. |

    17. 1. 2015 11:06

    Pomazánku jsme zkoušely poprvé s babičkou.. jsme doma zvyklý na klasiku, a teď jsme vyzkoušely něco nového... a můžu jedině doporučit... byla opravdu skvělá :) :-) ;-)

  • HMartina
    HMartina |

    8. 1. 2015 12:00

    Pomazánku jsem zkoušela je moc dobrá, ale místo lučiny jsem dala tvaroh a česnek sem nedávala, cibule tam bohatě stačila :-)

  • HMartina
    HMartina |

    8. 1. 2015 11:58

    Pomazánka byla moc dobrá, ale místo lučiny jsem dala tvaroh a česnek jsem nedávala a všem moc chutnala

  • Lenka
    Lenka |

    4. 1. 2015 18:02

    Možná proto tam úplne nesedí ty ingredience...protože to není a nemá být guacamole...

  • Jane
    Jane |

    1. 1. 2015 15:08

    Pomazánku jsem zkoušela, je výborná, jen pokud kupujete pravý český česnek tak jeden stroužek je moc stačí půlka :-)

  • BloodyFox
    BloodyFox |

    30. 12. 2014 08:01

    Gratuluji k výstižnému příspěvku ;-)

  • BloodyFox
    BloodyFox |

    30. 12. 2014 07:59

    Gratuluji k výstižnému příspěvku. ;-)

  • georgie
    georgie |

    26. 12. 2014 11:42

    Pavlínko, kdyby to byl guacamole, tak by tam skutečně nebyla lučina. Takto je to opravdu pomazánka, která se nejmenuje guacamole. Pokud se potřebujete vyventilovat, tak se běžte proběhnout na čerstvý vzduch. To Vám pomůže. Hezké a klidné dny. Georgie.

  • Jana
    Jana |

    19. 12. 2014 17:52

    Pomazána luxusní, velmi chutnala. Jen jsem tam dala místo jednoho stroužku česneku dva a bylo to už moc. Děti to nechtěli. Příště opravdu jen jeden :-)

  • Pavla
    Pavla |

    5. 12. 2014 13:14

    Az na to ze se to jmenuje guacamole a misto luciny se tam dava trocha jogurtu a chilli

  • Trimila
    Trimila |

    4. 12. 2014 19:07

    Výborná pomazánka a bezva recept na rychlé a zdravé papání z avokáda! Jen bych určitě nedávala majolku a další mastné přísady, avokádo je mastné dost, i když zdravě. Použila jsem místo Lučiny Žervé, může být i tvaroh. Díky za nápad! :-*

  • Trimila
    Trimila |

    4. 12. 2014 19:00

    Výborná pomazánka! Moc děkuji, zas další recept, jak chutně a zdravě použít avokádo! Díky a doporučuji!

  • Zdenek
    Zdenek |

    23. 11. 2014 19:01

    Prave jsem udelal, jen jsem vynechal cibuli a pridal lzici majonezy. Vynikajici..Uz budu delat porad...

  • Ester
    Ester |

    5. 11. 2014 15:37

    pro kolik osob to z tohoto receptu cca připravím prosím?

  • David
    David |

    16. 5. 2014 10:22

    Já dávám: Avokado,chilli,citronova šťáva(dle chutí),lžíce oliv.olej,česnek,sůl,pepr a hrst ořechů,jakékoliv já dávám vlašske:-) :-P

  • Katka
    Katka |

    15. 5. 2014 06:51

    s tvarohem, česnekem a rukolou nemá chybu :-)

  • Iveta
    Iveta |

    6. 5. 2014 13:05

    Pomazánka je opravdu dobrá :-P :-P

  • Eva
    Eva |

    21. 4. 2014 14:33

    Hele, avokado samo o sobe prakticky nema zadnou chut, takze zalezi na tom jak si ho ochutis :) samotny se jist neda. Vzhledem k jeho nutricnim hodnotam bych ho jeste vzala na milost :)

  • wendy
    wendy |

    13. 4. 2014 08:22

    Pomazánka je moc dobrá. :-) I s tvarohem lze udělat ;-)

  • Eva
    Eva |

    7. 4. 2014 21:24

    Super .Místo Lučiny jsem dala nízkotučný tvaroh.a výborné 8-)

  • Lucka
    Lucka |

    19. 3. 2014 12:22

    Ochutnala jsem avokádo a vůbec mi nechutná...našla jsem tento recept a určitě zkusím...mám ráda všechny ostatní ingredience krome teda toho avokáda....myslíte, že mi to bude chutnat?? Jde tam avokádo hodně cítit? =-O

  • anaj.avozirk
    anaj.avozirk |

    25. 1. 2014 18:56

    Vynikající pomazánka, měla úspěch u celé rodiny. Určitě jí budu dělat brzy znovu :-)

  • Honza
    Honza |

    17. 11. 2013 10:01

    Fuj! Celá rodina si jen zkazila chuť. :-$

  • Renca
    Renca |

    15. 11. 2013 13:26

    Skutecne vynikajici pomazanka...s lucinou jsem avokado vyzkousela prvne a nezklamalo. Dekuji za novy recept. Avokado mam moc rada a rada ho vyzkousim v nove kombinaci.

  • tajna
    tajna |

    9. 11. 2013 13:11

    LACES OKURKOS <:-)

  • Tutu
    Tutu |

    8. 8. 2013 22:50

    Lahodná, jemná pomazánka, přidala jsem trochu husté majonézy. ;-)

  • Klára
    Klára |

    28. 4. 2013 18:37

    Je výborná. Místo cibule jsem dala pažitku. ;-)

  • KAMA
    KAMA |

    31. 12. 2012 14:41

    Avokádo jsem koupila porvé! Zkusila jsem tuto pomazánku pro jednoduchost přípravy a je skutečně mooc dobrá! Mňam ;-)

  • Marta
    Marta |

    21. 10. 2012 17:31

    Dnes jsem pomazánku vyzkoušela a je výborná. Jen jsem navíc přidala kromě lučiny 1 bylinkové pomazánkové máslo aby nebyla tak moc avokádová :-D a bylo jí víc. Chutná...a má vyjímečně zelenou barvu :-$ hodí se na oslavy a podobně.

  • Martina
    Martina |

    20. 9. 2012 19:20

    Opravdu jednoduchá a výborná pomazánka a věřím, že neurazí ani návštěvu. Nebojte se vyzkoušet. :-)

  • Lena
    Lena |

    20. 5. 2012 16:25

    Vyzkoušela jsem a bylo to skvělé. Viděla jsem něco podobného kdyby v akci v Tescu ( <a href="http://www.aktualniletaky.cz/tesco-letak">Tesco leták</a> ) - ale nevim jak to chutnalo asi je lepší si to udělat sama.

  • Katka
    Katka |

    4. 5. 2012 18:24

    Nechci být rýpalka, ale Jaromír nepsal smetanový sýr ;-)

  • Miloš
    Miloš |

    29. 2. 2012 13:59

    Poprvé jsem ochutnal avokádo. Pomazánka byla přímo božská, užívám si ten pocit ještě půl hodiny po pozření. Vyzkoušel jsem ji s dalamánkem. První kus jsem namazal pouze pomazánkou. Druhý jsem dozdobil velmi tenkými plátky rajčete a malými kousky zelené olivy. Oba dalamánky byly vynikající.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 10. 2011 11:49

    Osvěžující, exotická, zdravá, chválím a určitě budu dělat znova!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 10. 2011 11:48

    To je ale zvláštní, že byl cítit nejvíc, když je ho tam jen jeden stroužek... To musel být určitě nejaký superdomácí :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 10. 2011 11:05

    No to je potom těžké, když pomazánku uděláte úplně jinak než je psáno v receptu :D

  • svetlus
    svetlus |

    27. 10. 2011 19:31

    Moc dobra,priste ji urcite opet udelam :))) Nepridavala bych nic ,je dobra tak jak je v receptu..

  • Miluska
    Miluska |

    22. 3. 2011 07:15

    Avokado je super tady v Mexiku kazdo dene, nedoporucuje se kdyz je nekdo ve stresu spatne se travi a jeste kdyz je hodne otukane s flekama muze bolet bricho tmave fleky (otukaniny)se daji vyrezat..Vybirat aby mnelo pevnou slupku a neotukane kdyz je plod zraly,hodne tvrde plody muzou doma dozrat pri pokojove teplote.Mnelo by byt jako maslicko ani moc tvrde tak na polovinu s pekne tvave zelenou barvou ktera spliva do svetlejsi zelene k pecce :-$ , a vybornou chuti..Je bohate na tuky a mineraly, i treba nakrajene na platky do sendvice s mayolkou a s platkem sunky salamu .. Nabo jednoduse namackany s rosekanym cerstvim petrzelem tady se pridavaji listy coriandru nevim jestly se sezene v cechach cerstvi da tomu divocejsi chut a nejakou kapkou citronu sul podle chuti s osmazenou tortillou do kureci ho vyvaru s nudlickama nebo i ke karbanatkum... Nikdy nepresolujte neni to dobre pro srdicko sul zadrzuje vodu ktara se pozdeji premnani na tuk... A tuk dobre ucpe cevi.. Tady se da i sehnat olej gurmet z avocada ktery je zdravi a chutnty protoze odola vysokym teplotam.. Sami uvidite jak vam avokado sedne tady stoji okolo 55 kc za kg. takze jednou za cas si ho doprejeme :-) Preju super vyber plodu muzete i poprosit aby vam zelinar poradil tady je to normalni.. Vyborne ve studene kuchyni pro rychlou spotrebu protoze rychle tmavne... U nas doma se proste nezkazi ma siroke uplatneni.. Super lidi a super recepty gratuluji..Omlouvam se za pravopis s pozdravem Mila..

  • Marek
    Marek |

    24. 2. 2011 20:09

    Nechci byt rypal ale vegan si tam tezko da smetanovy syr ;)

  • Jaromír
    Jaromír |

    2. 2. 2011 21:26

    Avokádo, česnek, trochu přisolit, pár kapek citronu, který zpomalí zhnědnutí. A ikdyž je avokádo samo o sobě docela tučné, tak já tam přidávám pár kapek olivového oleje. Jako kontrastní ozdoba navrch čtvrtky cherry rajčátek a rozpůlené černé olivy, popř. plátek cibule šalotky, ředkvičky apod. Fantazii se meze nekladou. Taková veganská dobrotka :-)

  • Katarína
    Katarína |

    27. 1. 2011 09:53

    Pomazánka je úžasná, má vždy naprosto velký úspěch u všech :-))...díky za recept!

  • Lucie
    Lucie |

    5. 1. 2011 17:19

    Už jsem jednou tuto pomazánku dělala a byla moc dobrá. Jelikož nyní moc nesolím a nepepřím, použila jsem jen základní suroviny - tedy avokádo a lučinu a je to skvělé :) Avokádo je mňamka!

  • paja
    paja |

    29. 12. 2010 18:05

    Vyzkoušela jsem tuto pomazánku, s tím že jsem do ní přidala ještě trochu pizzového koření a 4 nakrájená cherry rajčátka a vše jsem důkladně rozmixovala. Pomazánka mi moc nechutnala ale je možné že jsem ji špatně dochutila. Avokádo jako samotné jsem jedla popvé a moc mi nezachutnalo. :-) Příště už ji asi dělat nebudu.Místo lučiny jsem použila pomazánkové máslo, protože mi lučina nechutná.Přeji všem hezký den.Nenechte se odradit ne moc pozitivním komentářem a nezapomente, každý má jiné chutě <3 8-) :-[ ;-)

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 13:18

    Poprvé jsem ochutnala avokádo, pomazánka je dobrá.

  • Andrea Tomanová
    Andrea Tomanová |

    2. 1. 2010 15:31

    Výborná!

  • Šárka Würtherle
    Šárka Würtherle |

    6. 1. 2009 17:17

    Skvělé, rychlé !!

  • Petra Tobolíková
    Petra Tobolíková |

    8. 12. 2008 19:54

    Dostali jsme avokádo a nevěděli, co s ním. Tak jsem udělala tuhle pomazánku a nebyla špatná. Nejvíc jsme ale cítili česnek :-). Myslím si, že avokádo tomu dodá hlavně barvu, spíš než chuť.

  • Alena
    Alena |

    21. 11. 2007 11:52

    Tak pomazánku jsem dělala 2x. Poprvé podle uvedeného receptu,byla výborná. Podruhé podle receptu kamarádky jak ji jedla v Americe.Rozmačkala jsem 2 avokáda,osolila,opepřila,zakapala citronkou,dala rozmačkaný česnek, rajčátko nakájené na drobno a lžičku avokádového koření.Namazala na opečené tousty a byla báječná večeře.

  • Markéta
    Markéta |

    6. 11. 2007 12:48

    Paní Alexandro, vaše pomazánka je možná hořká proto, že jste použila nezralé avokádo - to bývá hořké.

  • Eliška
    Eliška |

    19. 10. 2007 14:32

    super pomazánka.....na opečeném toustu uplně výborná a zdravá:)

  • house husband
    house husband |

    15. 10. 2007 14:26

    Chutná to opravdu dobře na krekerech. Ještě musím zkusit, jaké to je bez avokáda.

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    22. 7. 2007 17:53

    tak nevím, kde dělám chybu. udělala jsem tu pomazánku a byla hořká. To bylo podruhé, co jsem měla něco z avokáda a bylo to vždycky hořký. Poprvé jsem měla polívku v mexické restauraci, takže tam by měli vědět, jak na to. Poraďte prosím, čím to může být. díky

  • Katka černilka
    Katka černilka |

    1. 5. 2007 18:58

    pomazánka byla výborná, byť jsem lučinu nahradila pomazánkovým máslem

  • sisi
    sisi |

    26. 4. 2007 19:08

    Poprvé v životě jsem koupila ze zvědavosti avokádo a pomazánka z něj mne zaujala.Bohužel jsem doma neměla lučinu, tak jsem tam dala malé Gervais a kostku taveňáku.Je to mňamka..a jsem mile překvapena :-)Díky za inspiraci...

  • Marty
    Marty |

    17. 1. 2007 15:47

    bez lučiny a s rajčaty to chutná taky a jmenuje se to guacamoles (Mexiko)

  • Markét
    Markét |

    17. 12. 2006 14:50

    výborná - avokádo mi jinak v ničem jiném nechutná, ale ta pomazánka je dokonalá

  • Daireann
    Daireann |

    15. 8. 2006 16:58

    tuhle pomazánku děláme taky, a je výborná - mažeme na veku a jako ozdoba je polovina vlašského ořechu