Recept na guacamole – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Tradiční aztécký pokrm měl údajně původně pojmenování ahuacatl, což mělo znamenat varlata, najít lze i informaci o pojmenování ahuacamolli, který se překládá jako avokádová salsa. I dnes zůstalo guacamole tradiční součástí mexické kuchyně.

Dip se připravoval dříve v hmoždíři drcením avokáda, soli a rajčat. Dnes se dodržuje tato tradiční indiánská receptura a existuje mnoho dalších variant, čím ji dále vylepšit. Nejčastěji se přidává chili a citrónová šťáva.

Mezi další oblíbené ingredience patří česnek či cibule, pro zjemnění se doplňuje jogurtem, smetanou nebo majonézou a přidat lze i čerstvé nasekané bylinky, například bazalku či koriandr. Podmínkou skvělého guacamole je dobré zralé avokádo.

Další podobné recepty