Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks cibule jemně pokrájená
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná dle chuti, cca
    • pepř mletý
    • 8
      ks černé olivy dle velikosti 6 -
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji, malé
    • 3
      lžíce majonéza dle požadované hustoty pomazánky, nejlépe domácí
    • 1
      lžíce rajský protlak nebo velmi jemně pokrájená sušená rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená rajčata, hořčici dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme a následně vmícháme dle potřeby i majonézu. Kdo neholduje majonéze, může do pomazánky vmíchat smetanou nastavené mascarpone, tučný tvaroh nebo pomazánkové máslo.
2
Pomazánku natíráme na plátky bagetek, veky, rohlíků..., které dozdobíme dle vlastní chuti vařeným vejcem, olivou, tenkým plátkem citronu, posekanými bylinkami...

RADA: Tipy na další chutné pomazánky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: