Tuňáková pomazánka s mascarpone

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • pepř mletý bílý dle chuti
    • 3
      ks jarní cibulka cca
    • citronová šťáva dle chuti, není nutná
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji, pevný podíl 150 gramů +
    • 100
      g majonéza nebo krémová zakysaná smetana, cca
    • 200
      g mascarpone
    • sušená rajčata olivy nebo kapary na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka (množství cca150 gramů, dle chuti), bílou jemně nasekanou část z cibulek, osolíme a opepříme, dle chuti můžeme přidat i trochu čerstvé citronové šťávy. Vše dobře promícháme a necháme v chladnu proležet, pak pomazánku namažeme na čerstvý chléb nebo pečivo a dozdobíme zelenou natí z cibulky, pokrájeným sušeným rajčetem, bylinkami, olivami, kouskem citronu...

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření

2
Jestliže máme rádi pikantní pomazánky, můžeme použít i konzervu tuňáka chilli pepper (v olivovém oleji s chilli papričkou).

RADA: Zkuste dokonalé pomazánky na topinky

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 8. 2018 12:04

    ČernáLuna: ...záleží na velikosti konzervy, která bohužel nebyla v gramáži uvedena ...pokud jste použila jen malou 80-ti gramovou konzervu, pak bylo tuňáka v pomazánce určitě málo :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 8. 2018 19:50

    Chtělo by to minimálně o polovinu více tuňáka.

Další doporučené recepty: