• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Nejlepší bramborová kaše od babičky
    Napište svůj komentář k receptu

    Nejlepší bramborová kaše od babičky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nejlepší bramborová kaše od babičky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g brambory
      • 1
        ks vejce
      • 4
        lžíce smetana
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle chuti.
    2
    Ihned podáváme jako přílohu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Bramborová kaše z pečených brambor

    Bramborová kaše z pečených brambor

    Bramborová kaše s medvědím česnekem

    Bramborová kaše s medvědím česnekem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Kubajs83 | 15. 10. 2015 16:19

      Taky to tak dělám, výborná věc.

    • Jarča
      Jarča | 5. 10. 2015 10:09

      Majoránka patří do kaše NASTAVOVANÉ - do klasické trochu hustší bramborové kaše se přidají uvařené krupky (velikosti "lámanka"), majoránka a utřený česnek se solí. Moc velká dobrota samotná nebo třeba s párkem či uzeným masem. Navrch se může omastit usmaženou cibulkou na sádle.

    • Gita
      Gita | 3. 10. 2015 10:35

      Já někdy k bramborám dám vařit mrkev, pak to celé rozšlehám jako obvyklou kaši s máslem. Je krásně barevná, zlepší se výživové vlastnosti a je to zase něco jiného...někdo tomu říká pyré... zkuste, za to nic nedáte :-) :-)

    • LucinkaSimonkaBarunka | 2. 10. 2015 10:55

      Výborná,...a bylo by hezčí,kdyby jste místo peskování co je lepší,psali jak to kdo děláte a máte rádi a mi se přiučíme-někteří to tak píší:-),..není na místě říkat co je nebo není lepší,protože každý máme své chutě,..proto pište pište a sdílejte své zkušenosti:-)

    • FlameCZ
      FlameCZ | 28. 5. 2014 11:19

      To si mužeš strčit do prdele, radši to ochutim svou čokodírou!!! :'( :'( :'( :'(

    • FlameCZ
      FlameCZ | 28. 5. 2014 11:17

      Chce se mi z toho blýt okamžitě to smažte !! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ I kravý cecek by chutnal líp!!! :-|

    • artur
      artur | 3. 12. 2013 21:24

      Kdo chcete skusit něco jiného, když dáváte vařit brambory na kaši,přidejte k bramborám jednu menší cibuli a dva až tři stroužky česneku,vařte do měka,slejte, dejte máslo,a rozšťouchejte,potom ručním mixérem šlehejte, přidejte horké mléko nebo smetanu a nakonec zašlehejte jeden nebo dva žloutky ,dobrou chuť.

    • Blanka
      Blanka | 12. 7. 2013 16:15

      Moje tchyně mě naučila přidávat do kaše majoránku. Moc nám to všem chutná.

    • Nanifák
      Nanifák | 29. 12. 2012 11:00

      pila madame někdy vaječný koňak?

    • Nanifák
      Nanifák | 29. 12. 2012 10:46

      hloupost některých jedinců mlátí dveřmi

    • anonym
      anonym | 8. 12. 2011 21:05

      dobra

    • vendul
      vendul | 29. 10. 2011 16:02

      Syrové vejce?......no tak to ani náhodou!!!!!!!! I když je domácí ! :-S !To rovnou můžete sníst syrové kuře!

    • Klara 101 | 9. 10. 2011 12:25

      Výborné, jen ještě přidávám trošku másla.

    • Simča S.
      Simča S. | 11. 4. 2011 22:50

      Potvrzuji, že je tato kaše výborná - má pěknou barvu i chuť. Pokud jde o mne, jsem pro "ruční práci" a kaši dělám klasicky - ručně, spirálovým mačkadlem. Z mixéru mi přijde kaše příliš "nafouklá".....

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 3. 9. 2007 07:52

      Ještě dnes ji udělám. Já pasíruji brambory přes takový pasírovací hrnec, který jsem zakoupila v bývalém NDR. Je bezvadný a nedala bych ho z domácnosti. Dnes jej prodávají také a je z nerezu. Za použití tohoto nástroje na pasírování je každá kaše bezvadná. Potom jen ředím mlékem.

    • batman
      batman | 2. 9. 2007 18:52

      babicka do kase vzdycky pridava hromadu cibulky osmazenou dozlatova a sladkou papriku. je to potom fakto bomba:-) (kasicka a kefirek)

    • anicka
      anicka | 17. 1. 2007 23:20

      tahle kaše je oprvdu výborná- žloutek ji nádherně obarví- máme domácí vejce...

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 13. 1. 2007 17:08

      Mila Di, proc bych se zlobila, kazdy mame pravo na nazor a presvedceni - ja obcas dostavam domaci vejce a neodolam si tu kasi udelat:-) Ten zloutek to krasne zjemni - nastesi s holesterolem nemam zadne problemy a smetana mi dela dobre na zaludek:-) Co se tyce mixovani, s tim souhlasim - ja ji dokonce ani nesleham slehacem, jen rucne!

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:01

      My ji doma děláme z brambor, mléka, kousku másla a nakonec přidám špetku muškátového květu.

    • barča
      barča | 13. 1. 2007 15:56

      Mixovaná kaše se u nás taky neujala, prý je jak bláto. Také ručně šlehám a máslem a mlékem, bez vajíčka (i když asi asi přidá na chuti, ale syrová vejce u nás jsou mimo).

    • Hana P.
      Hana P. | 13. 1. 2007 11:09

      Souhlasím s tím, že naprosto nejlepší je kaše jen z brambor a mléka, šlehaná metlami ručního šlehače.

    • Di
      Di | 13. 1. 2007 10:18

      Smetana je určitě dobrá, nahradí mléko a máslo, ale vajíčko a k tomu syrové - nezlobte se Airan - mi připadá trochu zvláštní a hlavně zbytečné. Jsou to zbytečné tuky a cholesterol, které bych si asi v tomto případě odřekla. Co se týče mixování, nejlépe se kaše udělá podle mého názoru šlehacími metlami ručního šlehače.

    • Anonym
      Anonym | 13. 1. 2007 10:11

      Umixovaná kaše není dobrá.

    • Anonym
      Anonym | 13. 1. 2007 00:21

      Je to věc chuti, pro mě je nejlepší kaše jen z brambor a mléka.

    • Lída Dlabová
      Lída Dlabová | 13. 1. 2007 00:17

      my do toho máme rádi ještě trochu pažitky:-)

    • Airan
      Airan | 12. 1. 2007 18:51

      Potvrzuji, ze takhle udelana kase je nejlepsi jakou znam, pridavam i zdibec masla:-))) Hlasuji pro ni obema rukama a doufam ze se zbytecne nerozpouta opet diskuze o syrovych vajec.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše
    Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Smetana Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vanilkové rohlíčky

    Vanilkové rohlíčky

    Caprese

    Caprese

    Cuketový dort

    Cuketový dort

    Brokolice s uzeným tofu

    Brokolice s uzeným tofu

    Papriková pasta

    Papriková pasta

    Kuřecí pomazánka

    Kuřecí pomazánka

    Hustá květáková polévka

    Hustá květáková polévka

    Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

    Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

    Medové trubičky

    Medové trubičky

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    30
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    26
    Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
    Falešná dršťková polévka…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Nejjednodušší těstovinový salát
    Nejjednodušší těstovinový salát
    Nejlehčí pečené kuře a brambory
    Nejlehčí pečené kuře a brambory
    Nejlepší banánová bábovka
    Nejlepší banánová bábovka
    Nejlepší dort
    Nejlepší dort
    Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
    Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
    Nejlepší horká čokoláda!
    Nejlepší horká čokoláda!
    • Recepty.cz
    • Nejlepší bramborová kaše od babičky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí