• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bramborová kaše od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bramborová kaše od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle chuti.
2
Ihned podáváme jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 15. 10. 2015 16:19

    Taky to tak dělám, výborná věc.

  • Jarča | 5. 10. 2015 10:09

    Majoránka patří do kaše NASTAVOVANÉ - do klasické trochu hustší bramborové kaše se přidají uvařené krupky (velikosti "lámanka"), majoránka a utřený česnek se solí. Moc velká dobrota samotná nebo třeba s párkem či uzeným masem. Navrch se může omastit usmaženou cibulkou na sádle.

  • Gita | 3. 10. 2015 10:35

    Já někdy k bramborám dám vařit mrkev, pak to celé rozšlehám jako obvyklou kaši s máslem. Je krásně barevná, zlepší se výživové vlastnosti a je to zase něco jiného...někdo tomu říká pyré... zkuste, za to nic nedáte :-) :-)

  • LucinkaSimonkaBarunka | 2. 10. 2015 10:55

    Výborná,...a bylo by hezčí,kdyby jste místo peskování co je lepší,psali jak to kdo děláte a máte rádi a mi se přiučíme-někteří to tak píší:-),..není na místě říkat co je nebo není lepší,protože každý máme své chutě,..proto pište pište a sdílejte své zkušenosti:-)

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:19

    To si mužeš strčit do prdele, radši to ochutim svou čokodírou!!! :'( :'( :'( :'(

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:17

    Chce se mi z toho blýt okamžitě to smažte !! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ I kravý cecek by chutnal líp!!! :-|

  • artur | 3. 12. 2013 21:24

    Kdo chcete skusit něco jiného, když dáváte vařit brambory na kaši,přidejte k bramborám jednu menší cibuli a dva až tři stroužky česneku,vařte do měka,slejte, dejte máslo,a rozšťouchejte,potom ručním mixérem šlehejte, přidejte horké mléko nebo smetanu a nakonec zašlehejte jeden nebo dva žloutky ,dobrou chuť.

  • Blanka | 12. 7. 2013 16:15

    Moje tchyně mě naučila přidávat do kaše majoránku. Moc nám to všem chutná.

  • Nanifák | 29. 12. 2012 11:00

    pila madame někdy vaječný koňak?

  • Nanifák | 29. 12. 2012 10:46

    hloupost některých jedinců mlátí dveřmi

  • anonym | 8. 12. 2011 21:05

    dobra

  • vendul | 29. 10. 2011 16:02

    Syrové vejce?......no tak to ani náhodou!!!!!!!! I když je domácí ! :-S !To rovnou můžete sníst syrové kuře!

  • Klara 101 | 9. 10. 2011 12:25

    Výborné, jen ještě přidávám trošku másla.

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 4. 2011 22:50

    Potvrzuji, že je tato kaše výborná - má pěknou barvu i chuť. Pokud jde o mne, jsem pro "ruční práci" a kaši dělám klasicky - ručně, spirálovým mačkadlem. Z mixéru mi přijde kaše příliš "nafouklá".....

  • Anna Doležalová | 3. 9. 2007 07:52

    Ještě dnes ji udělám. Já pasíruji brambory přes takový pasírovací hrnec, který jsem zakoupila v bývalém NDR. Je bezvadný a nedala bych ho z domácnosti. Dnes jej prodávají také a je z nerezu. Za použití tohoto nástroje na pasírování je každá kaše bezvadná. Potom jen ředím mlékem.

  • batman | 2. 9. 2007 18:52

    babicka do kase vzdycky pridava hromadu cibulky osmazenou dozlatova a sladkou papriku. je to potom fakto bomba:-) (kasicka a kefirek)

  • anicka | 17. 1. 2007 23:20

    tahle kaše je oprvdu výborná- žloutek ji nádherně obarví- máme domácí vejce...

  • Airan Novakova | 13. 1. 2007 17:08

    Mila Di, proc bych se zlobila, kazdy mame pravo na nazor a presvedceni - ja obcas dostavam domaci vejce a neodolam si tu kasi udelat:-) Ten zloutek to krasne zjemni - nastesi s holesterolem nemam zadne problemy a smetana mi dela dobre na zaludek:-) Co se tyce mixovani, s tim souhlasim - ja ji dokonce ani nesleham slehacem, jen rucne!

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:01

    My ji doma děláme z brambor, mléka, kousku másla a nakonec přidám špetku muškátového květu.

  • barča | 13. 1. 2007 15:56

    Mixovaná kaše se u nás taky neujala, prý je jak bláto. Také ručně šlehám a máslem a mlékem, bez vajíčka (i když asi asi přidá na chuti, ale syrová vejce u nás jsou mimo).

  • Hana P. | 13. 1. 2007 11:09

    Souhlasím s tím, že naprosto nejlepší je kaše jen z brambor a mléka, šlehaná metlami ručního šlehače.

  • Di | 13. 1. 2007 10:18

    Smetana je určitě dobrá, nahradí mléko a máslo, ale vajíčko a k tomu syrové - nezlobte se Airan - mi připadá trochu zvláštní a hlavně zbytečné. Jsou to zbytečné tuky a cholesterol, které bych si asi v tomto případě odřekla. Co se týče mixování, nejlépe se kaše udělá podle mého názoru šlehacími metlami ručního šlehače.

  • Anonym | 13. 1. 2007 10:11

    Umixovaná kaše není dobrá.

  • Anonym | 13. 1. 2007 00:21

    Je to věc chuti, pro mě je nejlepší kaše jen z brambor a mléka.

  • Lída Dlabová | 13. 1. 2007 00:17

    my do toho máme rádi ještě trochu pažitky:-)

  • Airan | 12. 1. 2007 18:51

    Potvrzuji, ze takhle udelana kase je nejlepsi jakou znam, pridavam i zdibec masla:-))) Hlasuji pro ni obema rukama a doufam ze se zbytecne nerozpouta opet diskuze o syrovych vajec.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

75
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Portobello žampiony…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Nejjednodušší těstovinový salát
Nejjednodušší těstovinový salát
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší dort
Nejlepší dort
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact