• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kořeněná rajská omáčka
    Napište svůj komentář k receptu

    Kořeněná rajská omáčka

    autor: lada.patkova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 37
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kořeněná rajská omáčka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks cibule menší
      • 1
        lžíce tuk
      • 1
        plechovka rajský protlak velká
      • 1
        kostka masox
      • vepřový vývar nemusí být
      • 3
        lžíce cukr
      • 1
        špetka sůl
      • 4
        ks pepř mletý kuličky
      • 1
        ks skořice celá - asi 2 cm
      • 1
        plátek citron
      • 4
        ks nové koření kuličky
      • 1
        ks bobkový list
      • 2
        ks hřebíček
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 1
        dl mléko
      • 1
        dl kečup - jemný

    Postup přípravy receptu

    1
    Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
    2
    Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Lehká rajská omáčka

    Lehká rajská omáčka

    Rajská omáčka II.

    Rajská omáčka II.

    Jednoduchá rajská omáčka

    Jednoduchá rajská omáčka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Kamyla
      Kamyla | 25. 8. 2018 11:27

      Tahle omáčka je naprosto luxusní. A pro prudiče, kteří frflají, ale nedokázali by to uvařit, i když je to popsáno i pro prvňáky, jen poznámka - masox - vážené - vážení, můžete nahradit pořádným vývarem a kečup si tam dejte domácí - jestli ovšem vůbec tušíte, že takováhle záležitost se dá udělat i doma. Já už jsem kupovaný neměla několik let. Jenže radši brblat a pomlouvat, než vyzkoušet a uznat, že vývar z koření, ze kterého se následně udělá tahle úžasná záležitost je něco, co jaksi né každý dokáže pochopit a ocenit. Jinak bych fakt moc ráda (no....vlastně ani ne) ochutnala výtvory těch, co mají nejvíc negativních a "odborných" poznámek. Většinou si neumějí ani udělat čaj a v krámech potajmu berou Vepřové ve vlastní šťávě.

    • Lucka
      Lucka | 20. 5. 2016 11:39

      Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

    • agentkajarka
      agentkajarka | 17. 5. 2015 16:56

      masox, kečup, paráda :-D :-$

    • konrade
      konrade | 7. 5. 2015 11:22

      Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

    • Josefa
      Josefa | 8. 2. 2015 09:03

      Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

    • sasa
      sasa | 7. 7. 2014 09:46

      to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

    • shimako
      shimako | 15. 6. 2014 17:59

      přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

    • Zuzana
      Zuzana | 10. 4. 2014 11:11

      Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

    • hmm | 5. 4. 2014 11:39

      nic moc

    • jaja
      jaja | 24. 1. 2014 11:22

      Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

    • Bára
      Bára | 18. 11. 2013 08:38

      Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

    • JaraZ
      JaraZ | 16. 11. 2013 10:16

      Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

    • Tereza
      Tereza | 9. 9. 2013 12:09

      Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

    • hanka
      hanka | 8. 7. 2013 12:47

      Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

    • LL
      LL | 19. 6. 2013 15:21

      Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

    • lucia briestenská | 9. 6. 2013 11:52

      výborná rajská..doporučuji:-))

    • Jana z Plzně
      Jana z Plzně | 30. 5. 2013 18:48

      Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

    • Leelloo | 30. 5. 2013 09:00

      Opravdu luxusní !!!

    • Jitka
      Jitka | 16. 5. 2013 16:19

      Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

    • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:49

      jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

    • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:46

      dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

    • MARIE
      MARIE | 3. 11. 2012 20:26

      Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

    • r-kralova | 31. 10. 2012 12:17

      Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

    • Suffran | 4. 8. 2012 14:19

      Výborná !!!

    • nikol
      nikol | 30. 5. 2012 20:48

      opravdu dokonala rajská.. dík ;)

    • routteer
      routteer | 15. 3. 2012 19:36

      Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

    • recepty73
      recepty73 | 24. 1. 2012 21:35

      ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

    • usoun1 | 22. 1. 2012 14:27

      Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:13

      Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

    • pitbullka
      pitbullka | 28. 12. 2011 20:11

      Byla naprosto dokonalá... :-*

    • Ladia
      Ladia | 10. 10. 2011 13:45

      Zálivky a omáčky

    • evaevaa | 29. 1. 2011 15:37

      Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

    • Roman Raba
      Roman Raba | 14. 3. 2009 13:36

      Bylo to výborné.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
    Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hřebíček Kečup - jemný Masox Mléko Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Skořice Sůl Tuk Vepřový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Cibulový chléb

    Cibulový chléb

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Kuskus na čínský způsob

    Kuskus na čínský způsob

    Krémové rizoto s lososem

    Krémové rizoto s lososem

    Bezlepkový smetanový dort s rybízem

    Bezlepkový smetanový dort s rybízem

    Piškotová roláda s čerstvým ovocem

    Piškotová roláda s čerstvým ovocem

    Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

    Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

    Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

    Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

    Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

    Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    22
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    22
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…
    18
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    16
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    14
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Kořeněná panenka - grilovaná
    Kořeněná panenka - grilovaná
    Kořeněná panenka ve slanině
    Kořeněná panenka ve slanině
    Kořeněná prsíčka v kabátku
    Kořeněná prsíčka v kabátku
    Kořeněná ryba se žampiony
    Kořeněná ryba se žampiony
    Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
    Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
    Kořeněná vinná klobása
    Kořeněná vinná klobása
    • Recepty.cz
    • Kořeněná rajská omáčka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí