Kořeněná rajská omáčka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lada.patkova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      plechovka rajský protlak velká
    • 1
      kostka masox
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks skořice celá - asi 2 cm
    • 1
      plátek citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
2
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    20. 5. 2016 11:39

    Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

  • agentkajarka
    agentkajarka |

    17. 5. 2015 16:56

    masox, kečup, paráda :-D :-$

  • konrade
    konrade |

    7. 5. 2015 11:22

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  • Josefa
    Josefa |

    8. 2. 2015 09:03

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  • sasa
    sasa |

    7. 7. 2014 09:46

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  • shimako
    shimako |

    15. 6. 2014 17:59

    přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

  • Zuzana
    Zuzana |

    10. 4. 2014 11:11

    Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

  • hmm
    hmm |

    5. 4. 2014 11:39

    nic moc

  • jaja
    jaja |

    24. 1. 2014 11:22

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  • Bára
    Bára |

    18. 11. 2013 08:38

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

  • JaraZ
    JaraZ |

    16. 11. 2013 10:16

    Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

  • Tereza
    Tereza |

    9. 9. 2013 12:09

    Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

  • hanka
    hanka |

    8. 7. 2013 12:47

    Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

  • LL
    LL |

    19. 6. 2013 15:21

    Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

  • lucia briestenská
    lucia briestenská |

    9. 6. 2013 11:52

    výborná rajská..doporučuji:-))

  • Jana z Plzně
    Jana z Plzně |

    30. 5. 2013 18:48

    Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

  • Leelloo
    Leelloo |

    30. 5. 2013 09:00

    Opravdu luxusní !!!

  • Jitka
    Jitka |

    16. 5. 2013 16:19

    Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

  • chlapína v akci
    chlapína v akci |

    24. 11. 2012 19:49

    jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

  • chlapína v akci
    chlapína v akci |

    24. 11. 2012 19:46

    dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

  • MARIE
    MARIE |

    3. 11. 2012 20:26

    Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

  • r-kralova
    r-kralova |

    31. 10. 2012 12:17

    Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

  • Suffran
    Suffran |

    4. 8. 2012 14:19

    Výborná !!!

  • nikol
    nikol |

    30. 5. 2012 20:48

    opravdu dokonala rajská.. dík ;)

  • routteer
    routteer |

    15. 3. 2012 19:36

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 1. 2012 21:35

    ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

  • usoun1
    usoun1 |

    22. 1. 2012 14:27

    Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    12. 1. 2012 21:13

    Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

  • pitbullka
    pitbullka |

    28. 12. 2011 20:11

    Byla naprosto dokonalá... :-*

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • evaevaa
    evaevaa |

    29. 1. 2011 15:37

    Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    14. 3. 2009 13:36

    Bylo to výborné.