Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rohlík
    • veka nebo bageta
    • máslo případně Flora, Perla...
    • 400
      g červená řepa předem uvařená ve slupce, cca
    • česnek dle chuti, ostrosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • pomazánkové máslo
    • zakysaná smetana nebo majolka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které chceme péct. Předvařenou řepu můžeme už i běžně koupit. Vychladlou řepu oloupeme, na jemno nastrouháme do mísy společně s oloupaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme cca 200 gramů pomazánkového másla nebo hustou zakysanou smetanu či majonézu podle hustoty pomazánky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Pomazánku necháme v chladnu alespoň půl hodiny proležet, pak namažeme na plátky pečiva, dozdobíme dle chuti kouskem balkánského sýra nebo vlašským ořechem či slaným burákem a podáváme. Pečivo můžeme použít jak bílé, tak i tmavé, celozrnné, se semínky...
3
Pokud si chceme jednohubky nebo chlebíčky předpřipravit na později (např. na večer), doporučuji pečivo předem velmi lehce namazat máslem nebo jiným tukem (Flora, Perla), aby pečivo nenasáklo šťavnatou pomazánku a nebylo později jak houba.
4
Pomazánku z řepy můžeme pro obměnu udělat s jemně nastrouhaným křenem, kterým je můžeme poté na jednohubkách či chlebíčcích dozdobit.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: