Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dále dle chuti
    • cibule
    • citron
    • jarní cibulka lahůdková
    • vařená vejce
    • bylinky čerstvě nasekané: petrželka, pažitka...
  • Množství dle počtu strávníků
    • máslo
    • sůl
    • rohlík nebo bagetky
    • pepř mletý
    • dijonská hořčice případně plnotučná
    • tresčí játra
    • nové koření mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Nové koření přidáváme opatrně, je velmi aromatické, do pomazánky patří, ale nesmí přehlušit veškerou chuť.
2
Pomazánku dobře promícháme, necháme v chladnu alespoň hodinu proležet a pak s ní nazdobíme plátky pečiva, které jsme si zlehka potřeli máslem.

RADA: 7 receptů na pomazánky na jednohubky i na chlebíčky

3
Dozdobíme na kousky pokrájenou cibulí, nasekanou lahůdkovou cibulkou, vejcem, kouskem citronu, bylinkami... a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    22. 3. 2017 10:19

    Výborné <3 budu jí používat častěji i jako pomazánku na klasické pečivo, nadchlo nás to :)))))))

  • marci2
    marci2 |

    31. 5. 2016 17:14

    Dávám 1

Abecední seznam: