GUACAMOLE by Urna

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule malá nasekaná
    • sůl
    • česnek
    • pepř mletý
    • 2
      ks avokádo oloupaná
    • 1
      lžíce limetka šťáva z ní
    • koriandr záleží na Vás
    • 3
      ks rajčata oloupaná nasekaná
    • 1
      ks jalapeňo paprička malá - je možné použít jalapeňo omáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká.

RADA: Jak poznat zralé avokádo?

2
Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče, limetku, cibuli, papričky či pastu, česnek, pepř a sůl...případně koriandr. Vše smícháme a necháme vychladit hodinu v lednici s peckou vloženou na povrch omáčky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Rozšířená varianta: můžete přidat cca 10cm najemno nakrájené salátové okurky.

RADA: Tipy na pomazánky k večeři i na Silvestra!

4
Pozor: nať koriandru je velmi aromatická a někomu může vadit. V Mexiku se jí říká CILANTRO čti silantro
5
Omáčka se podává ke kukuřičným lupínkům (NACHOS) nebo jako příloha k masům.

Komentáře k receptu

  • Kate
    Kate |

    11. 2. 2011 11:19

    Přesně, koriandr mi vadí...žiju v Mexiku a doma nám vaří služky, převážně jejich mexická jídla a koriandr používají i do vývarů, rizota,... musela jsem je to odnaučit :-D

Další doporučené recepty: