Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mrshka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • extra panenský olivový olej
    • 1
      ks kapie
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce řecký jogurt - pravý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- podélně rozkrojené lilky bez konců nakrojíme šikmými zářezy v dužině a pokapeme olejem, pečeme na 190°C do změknutí (cca 45 minut - záleží na tom, jak je lilek velký)
2
- pak si opečeme zprudka na pánvi kápii a necháme schladnout, seškrábneme spálenou slupku, papriku nakrájíme nadrobno
3
- cibuli nakrájenou najemno opečeme na másle a přidáme česnek
4
- necháme vychladnout
5
- z upečených a vychladlých lilků vyškrábneme dužinu, vmícháme kapii, opečenou cibulku, osolíme, opepříme a na zjemnění můžeme přidat řecký jogurt
6
- promícháme a podáváme
7
Jako přílohu volíme pitu nebo opečený chleba.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.