• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lilkový tatarák
    Napište svůj komentář k receptu

    Lilkový tatarák

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lilkový tatarák
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    3 porce
      • 1
        kg lilek cca
      • 0,50
        ks červená paprika nebo zelená
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 2
        lžíce bílý jogurt - Hollandia 1 -
      • 1
        lžíce petželka čerstvě nasekaná
      • 2
        lžíce balzamiková redukce , tj. glazé nebo krém cca
      • 2
        stroužek česnek 1 -
      • sůl
      • pepř mletý
      • chilli - není nutné, dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou, přepůlíme je, vydlabeme dužinu, pokrájíme ji nadrobno a dáme vykapat na cedník nebo plátno.
    2
    Do misky si dáme drobně pokrájenou papriku, petrželku, česnek. Přidáme okapaný pokrájený lilek, osolíme, opepříme, dochutíme balzamikovým krémem a dle chuti můžeme přidat i chilli.
    3
    Chuť lilkového tataráku můžeme obměnit nasekaným zralým, ale pevným rajčetem (bez dužiny), vmíchat můžeme nasekané kapary, olivy, cibuli...
    4
    Podáváme s bílým pečivem, opečenou bagetkou nebo chlebem. Dozdobit můžeme čerstvou zeleninou, petrželkou nebo balzamikovým krémem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

    Melitzanosalata - řecký lilkový…

    Babiččin falešný tatarák

    Babiččin falešný tatarák

    Olomoucký "tatarák" - pomazánka

    Olomoucký "tatarák" - pomazánka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Sami
      Sami | 13. 8. 2014 17:58

      Lilek mám moc ráda a tatarák mi také velmi chutnal. Dělala jsem ho poprvé a s tím jak se mi povedl jsem moc spokojená. Dala jsem na doplnění chuti (mám ráda výraznější) capari a rajčata v oleji. Tatarák z lilku doporučuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
    Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Chlazení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bílý jogurt Červená paprika Česnek Chilli Lilek Olivový olej Pepř mletý Petželka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Gnocchi

    Gnocchi

    Zapečené kuřecí závitky II.

    Zapečené kuřecí závitky II.

    3x3 - těstovinový salát

    3x3 - těstovinový salát

    Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

    Zdravá dobrota z červené čočky a…

    Palačinkové rolky (roládky)

    Palačinkové rolky (roládky)

    Domácí lučina z mléka

    Domácí lučina z mléka

    Avokádovo-bazalkové pesto

    Avokádovo-bazalkové pesto

    Rajský salát (nejen) s mozzarellou

    Rajský salát (nejen) s mozzarellou

    Pečený bůček

    Pečený bůček

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    40
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Pikantní utopenci na silvestra: Podle tohoto receptu jsou hotoví za dva dny

    Pikantní utopenci na silvestra: Podle tohoto receptu jsou hotoví za dva dny

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Další doporučené recepty:

    Lilkové řízky pečené v troubě
    Lilkové řízky pečené v troubě
    Lilkové těstoviny
    Lilkové těstoviny
    Lilkové závitky - zapečené
    Lilkové závitky - zapečené
    Lilky s jogurtem
    Lilky s jogurtem
    Limetková mléčná rýže s kokosem
    Limetková mléčná rýže s kokosem
    Limetková pěna s ořechy
    Limetková pěna s ořechy
    • Recepty.cz
    • Lilkový tatarák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí