Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g uzený špek nebo máslo, cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks droždí 2x42 gramů
    • 80
      g moravská slanina nebo váhalova, anglická... cca
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca 1 -
    • 2
      ks vejce větší nebo 3 menší)
    • 100
      g pomazánkové máslo cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit. Už teď můžeme přidat nastrouhaný česnek, ale jestli chceme mít pomazánku více ostřejší, dáme česnek až téměř na závěr výroby pomazánky a nebo teď i poté. Do rozpuštěného droždí přidáme krátce osmažit i drobně pokrájenou slaninu, do které rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání je necháme srazit. Po zchladnutí vaječné směsi přidáme dle chuti pomazánkové máslo, případně ještě česnek a dobře promícháme.
2
Podáváme s čerstvým pečivem, chlebem a zeleninou dle chuti.
3
Dochutit pomazánku jako obměnu, můžeme také troškou hořčice nebo drobně pokrájenou kyselou okurkou či lahůdkovou cibulkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: