Olomoucký mletý řízeček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso - hovězí
    • 1
      balíček olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžička koření na mleté maso
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička vegeta
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 80
      g strouhanka
    • 80
      g mouka
    • 2
      ks vejce
    • slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso smícháme s kořením na mletá masa, majoránkou, česnekem, sójovkou, vegetou a cibulkou, kterou jsme orestovali na oleji. Zahustíme strouhankou - asi 2 hrsti. Směs nesmí být moc slaná. Maso obalíme kolem tvarůžku - vznikne takový karbanátek, který obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažíme na oleji dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • poklipo
    poklipo |

    18. 8. 2012 16:32

    Smažené syrečky s uherákem jsou o hodně lepší, ale proč ne.

  • Petra O.
    Petra O. |

    2. 12. 2007 14:33

    Výborný recept, pokaždé, když jsem nějakým způsobem obalovala syrečky, vytekly a "provoněly" celý byt, ale takhle pěkně zabalené v masíčku zůstaly tam, kde zůstat měly a byla to velká mňamka, děkuji za výborný recept :-) Třeba se i mému příteli konečně podaří přibrat ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2006 13:30

    I my jsme v rodině přibrali díky takovýmto receptům se syrečky,hermelíny,romadůry a jinými,kterými nás paní Janka krmí.Ovšem musíme konstatovat,že velice chutně.Vyzkoušíme i tento mletý smradlavous.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 9. 2006 10:54

    Ali,já Vás naprosto chápu,ale mohu jen dodat,že jsem za ten půlrok co tady chodím taky přibrala asi 3 kila.To je vážně šílené,kolik dobrotek tady najdu.Navíc mě to nutí zkoušet věci,které jsou pro mne nepředstavitelné chuťově a pak už jen dlabu adlabu a kynu..a pozor-můj muž tvrdí to samé,že už nezapne kalhoty:o))

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    6. 9. 2006 08:25

    Ještě jednou já, jsou opravdu výborné, dokonce je jedl odpůrce smradlavoučkých sýrečků - můj manžel a moc mu chutnaly.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    5. 9. 2006 18:08

    Tak jsem vyzkoušela a musím konstatovat, že s Vašimi recepty končím, neboť ze mě za chvíli bude matrákový drobeček, je to vynikající, neměla jsem koření do mletého masa, tak jsem dala gyros a bylo to moc dobré. Dávam velkou 1.

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    29. 8. 2006 19:35

    Tyto řízečky dělám také, jsou výborné. Tvarůžek nejdřív obalím v klasickém trojobalu.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 8. 2006 18:17

    Když mám zbytky hovězího,tak ho pomelu a udělám s hovězím masem-je to pdle mě lepší,ale když ne,klidně dávám mleté maso míchané(vepř+hov).Třeba by to bylo dobré i s drůbeží sekanou,myslím,že by nebyla ani tak moc suchá.:o)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    29. 8. 2006 16:34

    Ještě dotaz, musí to být jen hovězí maso?

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    29. 8. 2006 16:09

    Mňam.Tak na to se těším.Bezva nápad.