Olomoucké kotlety (kapsy)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • vepřové kotlety bez kosti
    • olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V silnějších plátcích kotlet (může být i kýta, plec či krkovička) opatrně prokrojíme hlubokou kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme tvarůžky. Tvarůžků dáme tolik, aby se nám kapsa dala dobře zavřít. Pokud máme menší kotlety, postačí nám klidně jen jedno kolečko. Hrany kotlet k sobě paličkou sklepneme, pak kapsy obalíme v mouce, vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s bramborem vařeným, smaženým či šťouchaným nebo bramborovou kaší.
Kategorie: Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: