Hrušková povidla

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg hrušky
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý
    • 0,5
      lžička badyán
    • 300
      g třtinový cukr
    • 4
      lžíce tuzemák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte.

RADA: Tipy na další recepty z hrušek!

2
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní hruškovou směs. Dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 90 minut. Během pečení se bude ovoce zbavovat přebytečné vody, takže povidla občas promíchejte, aby se nepřipalovala.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

3
Do hotových povidel přimíchejte tuzemák, naplňte je do horkých sklenic, zavřete, na pár minut otočte dnem vzhůru, otočte zpět a nechte vychladnout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.