Mandle v pánvi pražené

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mandle
    • olej
    • sůl
    • koření dle chuti
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové".
2
Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je začneme vylupovat ze slupky. Nejlépe to jde tak, že širší konec mandle pevně stiskneme prsty jedné ruky a do dlaně druhé ruky je "vycvrnkneme". Slupka nám zůstane mezi prsty a čistá mandle v dlani.
3
Odslupkované mandle omastíme v dlaních. Do dlaně si nalijeme maličko kvalitního oleje, pak obě dlaně přitiskneme, abychom je měly mastné a nabereme si po částech mandle, které mnutím v dlaních omastíme a vložíme do rozpálené suché pánve.
4
Smažíme dozlatova za častého promíchání a nejlépe v jedné vrstvě. Po osmažení osolíme dle chuti a nasypeme v jedné vrstvě (aby se nespařily!), aby zůstaly křupavé na ubrousek nebo papírovou utěrku zchladnout.
5
Pokud chceme mandle kořeněné, opražíme je stejně jako ty solené, koření však na mandle nasypeme až po stažení z plotny, kdy je pánev ještě horká, ale už ji nezahříváme, protože by koření mohlo zhořknout. Po rychlém obalení kořením a minimálním opražení je opět nasypeme v jedné vrstvě na ubrousek a necháme zchladnout.
6
Mandle nasladko děláme také stejně, jen zaměníme sůl za cukr krupici či krystal s troškou vanilkového cukru. Přidat můžeme nakonec, stejně jako koření u slaných mandlí, i skořici dle chuti, nebo špetku mletého hřebíčku, badyánu či zázvoru.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Koření Mandle Olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: