Hruškové zimní pohlazení

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce javorový sirup
    • 250
      ml džus hruškový
    • 100
      ml vodka
    • 50
      g zázvor nakládaný
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 1
      ks badyán
    • 5
      ks šalvěj
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neloupané hrušky nakrájejte a vložte je do rendlíku na rozehřáté máslo. Přilijte javorový sirup a na mírném ohni částečně zredukujte. Vsypte třtinový cukr a ještě chvíli povařte. Do větší nádoby nalijte džus a smíchejte ho s vodkou. Přidejte zázvor včetně nálevu, citronovou šťávu, skořici a znovu promíchejte. Začněte plnit láhev tak, aby bylo možné ingredience snadno a důkladně promíchat. Nejdříve přidejte zredukované hrušky, dodejte badyán, šalvěj a citronovou kůru, zalijte likérem. Řádně promíchejte a nechte minimálně 2-4 dny uležet. Likér můžete rovnou konzumovat - prohřátý i vychlazený.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Zařazení: Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

Další doporučené recepty: