• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Hruškový kompot
    Napište svůj komentář k receptu

    Hruškový kompot

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hruškový kompot
    Hruškový kompot
    Hruškový kompot
    Hruškový kompot
    Hruškový kompot
    Hruškový kompot
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        l voda
      • 1
        lžíce kyselina citronová
      • hrušky vyzrálé, ještě pevné
      • 400
        g cukr krupice

    Postup přípravy receptu

    1
    Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.

    RADA: Zkuste také višňový kompot!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kompotová buchta na plech

    Kompotová buchta na plech

    Kompot z hroznového vína

    Kompot z hroznového vína

    Višňový kompot

    Višňový kompot

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Pavla
      Pavla | 27. 6. 2015 05:07

      :-)

    • Ladia
      Ladia | 24. 9. 2014 08:49

      Doplněno

    • Ladia
      Ladia | 24. 9. 2014 08:47

      Doplněno :-)

    • lucka
      lucka | 23. 9. 2014 10:42

      Dobry den, muzete mi prosim nekdo upresnit ten nalev. kolik vody na tech 400g cukru a 1lz. kys. citronove?? predem moc dekuju

    • Ivča
      Ivča | 18. 8. 2014 12:35

      Já zavařuju pouze v troubě a je to vše ok :-)

    • Honza
      Honza | 18. 10. 2012 15:52

      Nemám hrnec , tak jsem sklenice naskládal na plech do trouby a zalil dno vařící vodou..Dal jsem tomu 40 min na 150st , protože při takové ploše ta voda jemně bublinkuje...Tak uvidím , co z toho bude..Máte stím někdo zkušenosti ? Mám kuchyň jako dlaň , takže hrnec nepřipadá v úvahu :-)

    • hikle | 6. 10. 2012 13:46

      Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.

    • MarilynM2
      MarilynM2 | 7. 9. 2012 12:33

      hrušky jsem také povařila v cukrové vodě se skořicí, badiánem a hřebíčkem. Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala..

    • nnln | 30. 5. 2011 10:00

      Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 300 g cukru) s hřebíčkem, ten dáváme do čajového sítka, ať nezůstává v kompotu.

    • recepty73
      recepty73 | 27. 5. 2011 19:24

      ...do části z mnoha kompotů :-D přidávám hřebíček, plátek zázvoru, citronovou kůru nebo skořici :-P - je to příjemná změna ;-)

    • Tereza T
      Tereza T | 26. 5. 2011 12:50

      Opraveno, díky.

    • nnln | 26. 5. 2011 08:57

      2 ks hrušek? nemají to být 2 kg?

    • Eva1 | 9. 3. 2011 22:50

      Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

    • Ivana Šumpelová
      Ivana Šumpelová | 20. 8. 2009 11:42

      Pro JITKU:Velice děkuji! Hned jsem si říkala, že jedinná logická možnost, jak neplavat, je aby byly povařené..... Jenže mě zaráželo, že v žádném receptu to nebylo a všem se to podařilo! Díky moc... tyhle rychle sníme, ať zbytečně nejsou na očích a příští rok to napravím ... ;-)

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 19. 8. 2009 13:26

      Pro Ivanu Š.: Zavařuji hrušky podle nějakého obyč letitého receptu, a tam se před vložením do sklenic trochu předvaří - v receptu je uvedeno "aby lehce sklouzly při napíchnutí z jehlice". Sterilují se 20 minut při 85 stupních. Jsou světlounké a nikdy neplavou, tak třeba Vám tento způsob trochu pomůže :-)

    • Ivana Šumpelová
      Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

      Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

    • Ivana Šumpelová
      Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

      Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

    • cceline
      cceline | 3. 8. 2007 14:57

      Teď jsem zrovna zavařovala hrušky se zázvorem a musím říct, že je to pošušňáníčko.

    • Martina
      Martina | 3. 8. 2007 10:36

      Dobré je taky hrušky zavařovat s jedlými jeřabinami.Dělala to moje maminka a má to od své babičky. Je to výborné.

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:49

      Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční.Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý.

    • Maruš
      Maruš | 3. 7. 2006 21:53

      Nedávno jsem vyčetla,že se můžou s hruškami prokládat kolečka zázvoru.Nemáte to někdo vyzkoušené a můžete doporučit?Děkuji.Taky se chystám vyzkoušet-Hruškový džem se zázvorem,který je tady vložený.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
    Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Kyselina citronová Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí zeleninový špíz

    Kuřecí zeleninový špíz

    Sýrový nákyp II.

    Sýrový nákyp II.

    Smetanový dortík

    Smetanový dortík

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

    Koláče z Chyšek

    Koláče z Chyšek

    Mexický předkrm Guacamole

    Mexický předkrm Guacamole

    Barevné hrnkové knedlíky

    Barevné hrnkové knedlíky

    Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

    Svíčková na smetaně podle Richarda…

    Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

    Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

    Doporučujeme

    30 minut
    Čočková polévka s pórkem

    Čočková polévka s pórkem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    38
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    37
    Bramboráky
    Bramboráky
    36
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    30
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…

    Sledujte nás

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Deník Aha! 6.3.2021

    Deník Aha! 6.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Filmy a seriály, které letos bojují o České lvy a můžete je vidět online

    Filmy a seriály, které letos bojují o České lvy a můžete je vidět online

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Odrůdy brambor 2021: Jakou vybrat sadbu?

    Odrůdy brambor 2021: Jakou vybrat sadbu?

    Další doporučené recepty:

    Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
    Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
    Hruškový koláč s vanilkovým medem
    Hruškový koláč s vanilkovým medem
    Hruškový kompot po našem
    Hruškový kompot po našem
    Hruškový řízek s Nivou
    Hruškový řízek s Nivou
    Hruškový sen
    Hruškový sen
    • Recepty.cz
    • Hruškový kompot
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí