Hrušková bryja s plackami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Placky
    • 500
      g brambory ve slupce uvařené a oloupané
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • řepkový olej na smažení
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr krystal na dochucení
    • skořice
    • 3
      ks hřebíček
    • 250
      ml smetana 33%
    • 1
      ks badyán
    • 6
      ks hrušky
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut.
2
Mouku rozmíchejte ve smetaně, všlehejte k ovoci a vařte 15 minut.
3
Podle chuti oslaďte.
4
Mezitím rozšťouchejte brambory, osolte a s moukou a vejcem uhněťte těsto.
5
Pokud potřebujete, přidejte mouku. Vyválejte na plát tlustý asi 4 mm a vykrájejte placky. Z obou stran osmažte dozlatova a podávejte s hruškovou bryjou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: