Hrstkové ovocné knedlíky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 18
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks tvaroh Buď oba tučné nebo 1 tučný a 1 netučný)
    • 4
      hrst strouhanka
    • 4
      hrst dětská krupice
    • 3
      vejce
    • 1
      lžička kurkuma
    • ovoce (Meruňky, hrušky a jahody a pod.)
    • mléko Případně
  • Na servírování
    • tvaroh Na strouhání
    • cukr
    • máslo Rozpuštěné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a strouhanky (záleží a "vlhkosti" tvarohu a velikosti vajec). Do těsta balíme ovoce (např. meruňky, jahody apod.). Navlhčenýma rukama tvoříme knedlíky jako větší ping-pongové míčky. V osolené vodě vaříme cca 7 minut a podáváme. Sypeme tvarohem na strouhání, cukrem a pokapeme rozpuštěnám máslem.
2
Z uvedené množství je - podle velikosti - cca 40 kousků, takže bohatě pro 4 porce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vorylu
    vorylu |

    31. 8. 2012 10:42

    doporučuji ještě přilepšit: na knedlíky dát kys. smetanu a na pánvičce zkaramelizovat cukr se strouhankou a pak dát na knedlíky, je to ňamka. 8-)

  • alik3
    alik3 |

    25. 6. 2011 20:10

    S velkým nadšením jsem se vrhla do těchto jednoduchých knedlíků, zatím jsem dělala jen z odpalovaného těsta, tak jsem byla zvědavá. Bohužel mě teda velmi zaskočilo jak se to těsto lepilo, přidala jsem tedy trošku mouky a s navlhčenýma rukama bych ty knedlíky neudělala, musela jsem je mít pomoučené. Jinak chuťově byly dobré, dělala jsem s meruňkami, takže byly velikosti asi tak golfového míčku, tak jsem je vařila asi 15-20 minut a nerozvařily se :-)

  • Leoš
    Leoš |

    16. 3. 2011 12:10

    Opravdu se tam dává ta kurkuma?

  • Simča S.
    Simča S. |

    15. 3. 2011 19:16

    Díky, jsem ráda, že se povedly. A|e ten recept je fakt TAK jednoduchý, že se povedou asi vždy....

  • Iva Ma
    Iva Ma |

    13. 3. 2011 17:53

    Jsou moc dobré, rychlé, 1 si zaslouží :-)

  • Marie Navrátilová
    Marie Navrátilová |

    23. 6. 2010 12:52

    Včera jsem tento recept vyzkoušela s jahodami a musím říci že knedlíky byly moc dobré. Dáváme za 1 a doporučuji.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    14. 9. 2009 07:38

    Ovocné knedlíky se povedly!A ta barva!Dělám kynuté,tvarohové...,tak jsem chtěla vyzkoušet i ty vaše.Měli jsme švestkové.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 8. 2008 19:38

    Moniko, jsem ráda, že se povedly.... Je to fakt jednoduché i pro začátečníky. Dnes vložím ještě jeden recept - na Babičiny jablkáčky. Je to taky tvarohové těsto a jablka se míchají přímo do těsta. Já je vařím hlavně teď, když nám padají kvanta jablek....

  • Monika
    Monika |

    14. 7. 2007 23:21

    dnes jsem těchto knedliků udělala ze dvou dávek, bylo jich asi milion tak jsem nějaké zmrazila a hlavně strašně se mě povedli a to jsem antikuchař a ovocné knedlíky jsem dělala poprvé!!! Jsou výborné!!! Skvělí jednoduchý recept!

  • Hrbek Apina
    Hrbek Apina |

    8. 7. 2007 23:35

    I ja se snazila udelat ovocne knedliky z trarohoveho testa zde v USA. Bohuzel muj osvedceny a vyzkouseny recept ktery jsem mela z domova mi tu nevysel ani jednou, testo se v hrnci rozpadlo. Myslim si, ze muj neuspech vezi v tvarohu, ktery je tu jiny nez z jakeho jsem delavala knedliky v Cechach. Rada bych zkusila tento recept, jen bych se jeste chtela zeptat "Anonym" jaky tvaroh pouziva ona na delani knedliku v USA. Predem dekuji.

  • Jana Hepová
    Jana Hepová |

    5. 7. 2007 12:27

    jsou dobré,dnes byly s meruňkama,ale pro 4 osoby asi né.tak jenom pro 3,Aspoň u nás.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    5. 6. 2007 13:01

    Nikdy jsem to takto nezkoušela, ale jsem přesvědčena, že by to takto také šlo.... Asi bych z těsta dělala velkou lžicí takové větší noky a uvařila je. A pak na to dala na kousky nakrájené čerstvé jahody posypané cukrem :o)))) Mňam, úplně na to mám chuť, taky nemusím takové ty "spařené" jahody z vnitřku knedí....

  • Eva Obadálková
    Eva Obadálková |

    4. 6. 2007 08:14

    já bych chtěla tyto knedlíky dělat s jahodama,ale nechci jahody vařit,není to ono,tak mohlo by se to vařit jen tak a a ovoce dát navrch?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 4. 2007 22:06

    Ájo, klidně to můžeš dělat bez ní, kurkumy se dává jen troška pro pěknější (žlutější) barvu těsta. Takže nemáš-li kurkumu (či nechceš-li ji z jakéhokoli důvodu dávat) směle do knedlíků i bez ní :o))))).

  • aja zavodna
    aja zavodna |

    2. 4. 2007 11:21

    musí se dát do těch ovocných knedlíku kurkuma?

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2007 00:46

    Simi, jsou moc dobre, porad hledam recepty na ruzne ceske knedliky, ktere bych mohla delat zde, v USA a tyto jdou, krupici detskou zde sezenu. Diky ti a docela jsem rada, ze i zde jsem te nacapala a to proto, ze malo pises!!!! cau Marie.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    29. 9. 2006 11:13

    Ještě doplnění - tyto knedlíky se dají docela dobře mrazit, i když mně se lépe osvědčilo mrazit samotné ovoce a pak v zimě udělat těsto a zmrazené ovoce do něho balit.