Hroznový kompot s cherry nádechem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hroznové víno
    • 2
      ks bluma
    • 100
      ml cherry likér
    • 100
      ml portské víno
    • 50
      ml džus rybízový
    • 1
      hrst maliny
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks jalovec

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté hroznové víno si buď nechte v celku, ideálně ho však překrájejte na poloviny, aby se všechny chutě lépe prolnuly. Do většího hrnce vlijte 400 ml vody a přiveďte ji k varu. Mezitím si nakrájejte omyté blumy na měsíčky. Jakmile se začne voda vařit, přidejte hroznové víno, cherry likér a portské víno. Svařujte asi 5 minut, poté dolijte rybízový džus. Odstavte a rychle zchlaďte pod tekoucí vodou.
2
Mražené borůvky či maliny povařte s cukrem a současně smíchejte s hrozny v likéru. Přidejte pokrájené čerstvé blumy s jalovcem. Směs promíchejte a rovnou opatrně přelijte do sklenice. Pečlivě zašroubujte a odložte do ledničky. Za dva dny máte postaráno o skvělou dobrotu.
Zařazení: Slovník pojmů
Kategorie: Saláty Ovocné FOOD
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Cherry Cukr krupice Džus Hroznové víno Jalovec Maliny Portské víno

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: