Recept na ovocný salát – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ovocné saláty jsou velmi oblíbeným pokrmem zejména letních období. Často se také podávají jako dezert. Základem je samozřejmě ovoce. Nejčastěji se využívá čerstvé, ale můžete najít recepty i z kompotovaného nebo jinak upraveného ovoce.

Recepty na ovocné saláty obsahují ovoce nakrájené na menší kousky nebo drobné ovocné plody. Ty bývají buď podávány samotné nebo se zálivkou (bezová šťáva, čerstvě vymačkaný citron a další). Ovoce však může být doplněno i plnějšími typy chutí. Často se přidává na ovoce med, javorový sirup, zakysaná smetana nebo bílý jogurt.

Často se také setkáváme s posypem, jako je mátový či levandulový cukr nebo samotné lístky máty, které ovoce výborně svěže doplňují. Ovocné saláty se často podávají vychlazené. Ovocné saláty můžeme zařadit mezi jídla nezřídka doplňující zdravý životní styl. Záleží však vždy na vybraných druzích a množství ovoce.

Další podobné recepty