Tvarohová rýže

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hrudkovitý tvaroh dle chuti: Milkin, Olešnický, Bánovecký...
    • 300
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
  • Dále dle chuti:
    • moučkový cukr
    • med
    • vanilkový cukr nebo skořicový
    • skořice - mletá
    • nasekané ořechy opražené nasucho
    • rozinky nebo jiné sušené ovoce (může být namočené v černém čaji či rumu)
    • čerstvé ovoce nebo kompotované: jahody, jablka, broskve...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1.
2
Další úprava je pouze na chuti každého. Sladíme cukrem nebo medem, dochutit můžeme i citronovou nebo pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou, ořechy, nasekanou čokoládou, ovocem sušeným, čerstvým i kompotovaným.
3
Podáváme jak teplé, kdy do horké rýže vmícháme tvaroh o pokojové teplotě, osladíme, ochutíme dle vlastní chuti ovocem, pokapeme máslem... nebo vychladlé, jako svačinku nebo letní oběd s kopečkem zakysané smetany, dozdobené ovocem, lístky meduňky či máty...
4
Fantazii se meze nekladou a chuť každého se respektuje. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: