Vepřové koleno na černém pivě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové koleno větší
    • 0,5
      l pivo - černé
    • 6
      stroužek prolisovaný česnek 4 - 6
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • mletá paprika
    • sůl
    • pepř celý
    • 4
      ks bobkový list
    • kmín
    • 6
      ks nové koření 6-7
    • voda
    • jíška na zahuštění
    • pomůcky provázek, alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, nové koření a bobkový list, zalijeme pivem, přikryjeme alobalem a pečeme při 180-ti stupních asi 1,5 hodiny. Občas podlijeme, je-li třeba. Před dopečením odebereme alobal a dopečeme dokřupava. Výpek zřrdíme dle potřeby, zahustíme jíškou, necháme provařit. Tímto sosem pak plátky masa poléváme. Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí, okurkou, ale můžeme i s bramborovým knedlíkem, špenátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hánová
    Hánová |

    12. 2. 2012 08:51

    Můžu jen vřele doporučit, koleno bylo naprosto bezkonkurenční!!!

  • Barča
    Barča |

    9. 8. 2011 17:52

    Velký dík, povedlo se :-)) !

  • Sládková Pavla
    Sládková Pavla |

    30. 7. 2011 10:54

    Připravovala jsem je včera pro přátele.Bylo to něco neskutečně dobrého a všem velmi chutnalo.Příště zkusím jako hlavní chod s knedlíkem,vřele doporučuji vyzkoušet!!!

  • Pája S
    Pája S |

    26. 1. 2010 19:25

    Jirko,tak tohle je pecka.O tomto se nemůžu doma ani slůvkem zmínit.Muž by letěl sám do obchodu a koupil kolena hned dvě.Dělávám kuře na černém pivě a je to skvělé,tohle nemůže být horší.Jenom si dovolím poznámečku,tu cibulku bych dala rovnou k masu ,tak v polovině pečení,ona se rozdusí a dodá štávě chuť a trochu ji zahustí.:-)

Abecední seznam: