Vepřové koleno marinované

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové koleno zadní
    • 6
      stroužek česnek
    • sůl
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 2
      dl pivo na podlévání
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.
2
Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Květa
    Květa |

    17. 2. 2012 16:05

    Chtěla bych také vyzkoušet pečené vepřové koleno, poraďte jak postupovat, abych neudělala nějakou hrubou chybu. děkuji moc. O:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    17. 3. 2011 00:15

    Dělali jsme u maminky před týdnem, bylo to výborné. Jen mám problém, že se nám to dost rozvinulo.... Ale chuťově jednička...

  • Anna Bastlova
    Anna Bastlova |

    20. 10. 2007 21:46

    To se musí podlejvat černým pivem

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 3. 2006 15:16

    Máte pravdu s tím pivem, dávám cca 1/2 lahve světlého piva hned na začátku a pak už jen podlévám vodou.

  • Jana
    Jana |

    22. 3. 2006 14:57

    Hlavně nepodlévejte pivem až do konce,já to udělala a šťáva byla tak hořká,že ji nechtěl ani můj přítel,co má na rozdíl ode mne pivo rád.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 3. 2006 11:32

    Lucko, škoda, že vaše rodina lpí na trdiční pečince, protože toto je opravdu super recept a z komentáře není patrné, co bylo příčinou fiaska. Dělám koleno obdobně a kombinace cibule, hořčice a pivo je super !

  • luckymili
    luckymili |

    22. 3. 2006 11:21

    Tento recept už tu je, tak jsem ho o víkendu vyzkoušela, dopadlo to fiaskem, nikomu to nechutnalo, takže příště bude zase tradiční - koleno povařím ve vodě s bob.listem, nov.kořením, celým pepřem a maggi, potom pokminuji, zakapu olejem a dám péci.