Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd.
Množství surovin záleží na tom, kolik...
více o Sulc - recept po babičce
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
Česnek utřeme solí a...
více o Medové koleno na pivě
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena...
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme kašičkou a necháme 1 den v...
více o Vepřové koleno mňam
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost...
více o Koleno v alobalu na grilu
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme...
více o Vepřové koleno v zelí
Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a...
více o Pečené vepřové koleno
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle...
více o Cikánské koleno
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš...
více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno...
více o Vepřové koleno marinované
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme...
více o Kašparova pikantní tlačenka
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,...
více o Zbojnické kolínko
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,...
více o Kolenová chrochtačka
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní...
více o Bolavá kolena
Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme.
Pak je v nálevu...
více o Pečené koleno II.
Vepřové koleno omyjeme. Připravíme si nálev: v 1 litru vody rozmícháme lžíci octa, lžíci soli a přidáme koření. Koleno nařízneme, dáme do hrnce a...
více o Lahůdkové vepřové koleno
Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí....
více o Vařenopečené koleno Evženka
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem....
více o Klášterní kolínko
Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání...
více o Koleno na pivu
Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme...
více o Koleno dušené, pečené
Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby ...
více o Kroupovo koleno
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku.
Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,...
více o Koleno pečené s mletým masem
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Očištěné koleno vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečeni, potřeme utřeným česnekem (dva stroužky na jedno koleno)...
více o Irské koleno
Koleno uvařime. Uvařené nakrájíme a položíme do středu pekáče. Z obou stran posypeme kořením a trochu osolíme. Obložíme ho ze všech stran brambory,...
více o Koleno na chalupu
Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox....
více o Koleno v zelí
Koleno vykostíme podélným řezem, kůži očistíme, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí. Pevně svineme a převážeme nití, aby se koleno...
více o Vepřové koleno na pivě
Kolena uvnitř osolíme a opepříme, sádlo smícháme s drobně pokrájenou cibulí hořčicí a paprikou, směs vetřeme do kolen poté kolena stočíme, upevníme...
více o Vepřová kolena Flamendr
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže...
více o Světlá tlačenka