Koleno pečené s mletým masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové koleno zadní
    • 400
      g mleté maso 300-400
    • 1
      ks klobása nebo párek či cigáro
    • 1
      ks vejce menší
    • 1
      česnek palice
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 1
      lžíce olej
    • koření zabijačkové nebo jiné dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku.
2
Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku majoránky, promícháme a rozetřeme na plát masa.
3
Doprostřed dáme nožku klobásy, maso svineme, spíš se dá říci, že strany dáme k sobě a motouzem pevně svážeme.
4
Rolku potřeme olejem, můžeme ještě trošku osolit a zabalíme ji do alobalu. Dáme na pekáček do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny. Pak se má alobal rozvinout a rolka dopéci.
5
Já jsem alobal odstranila úplně, maso se hezky zatáhlo, dala trochu vody, přikryla a dala do trouby na další 3/4 hodiny. Pak jsem nahoře rolky rozřízla motouz a na kůži jsem udělala mřížku a dala už bez přikrytí do trouby péci, polévá se výpekem.
6
Chutná teplé i studené.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    26. 9. 2006 13:22

    Bramborka, basta ano, ale ne jen pro chlapy! Ja na to koleno dostala taky chut uz jen pri cteni:-))))))

  • bramborka
    bramborka |

    26. 9. 2006 09:37

    Tak to by mě nenapadlo,koleno znám pouze vařené,pečené nebo grilované.Pravá bašta pro chlapy,určitě vyzkouším.