• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Nejmilejší litá bublanina
    Napište svůj komentář k receptu

    Nejmilejší litá bublanina

    autor: Juuicy
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nejmilejší litá bublanina
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        l mléko
      • 2
        lžíce cukr krupice
      • 4
        ks vejce
      • 100
        g hladká mouka
      • 100
        g strouhanka
      • sůl
      • ovoce nejlépe borůvky nebo třešně

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem.
    2
    Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou okraje a začnou se odchlipovat od stran pekáčku je hotovo (obvykle do půl hodiny).
    3
    Výborné jako teplý oběd i studené, jen tak na mlsání.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Litá buchta

    Litá buchta

    Bublanina

    Bublanina

    Fofr bublanina

    Fofr bublanina

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • vlasta
      vlasta | 13. 9. 2015 14:34

      Jestli jste na pečení tak šikovná jako na shodu podmetu s přísudkem,tak se nedivím, že dětičky " plakalY"

    • monika
      monika | 20. 7. 2015 22:05

      tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

    • monika
      monika | 20. 7. 2015 22:05

      tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

    • Petra
      Petra | 13. 9. 2013 14:39

      mě to vubec v troubě nechtělo stuhnout..mám ho takový mokrý vevntíř..z venku krásný hnědý..ael zevntiř jak kdyby syrový...en poměr toho všeho nějak nesouhlasí... :/

    • tarsis | 12. 8. 2013 13:57

      Bacha, těsto po upečení neobsahuje klasické pečivové bublinky. Mě ale chutnalo moc, koláč je krásně "mokrý", mňam! Se šlehačkou a kopou ovoce... Bomba! Zvládne i člověk, který nic neumí - smíchání ingrediencí a nalití na plech je za pár minut a pak už se jen čeká :-)

    • Hana Sluníčko
      Hana Sluníčko | 27. 7. 2009 09:50

      Litou bublaninu dělám (já tedy bez strouhanky) a manžel říká, že toto je "klasická" bublanina. Je moc dobrá, rychlá a hlavně jednoduchá. Dělám v době borůvek, ale i jindy - z mražených borůvek nebo drobného ovoce. Jinak k poměru - těsto je jak na lívance, trochu hustší. Každý musí vyzkoušet, jestli mu to vůbec bude chutnat a pak si poměry upravit dle své chuti.

    • Barbora B.
      Barbora B. | 3. 7. 2009 13:37

      Je to nieco podobne ako klasicky bretonsky kolac Far Breton, tam sa tradicne davaju susene slivky. Je to vyborne, ale s bublaninou to nema spolocne vobec nic :)

    • helena vejnarová
      helena vejnarová | 19. 7. 2006 18:03

      dělala sem ji a souhlasím se Stánou je to jako palačinkové těsto a moc to nechutnaloale proti gustu žádný dišputát ale klasika je klasika

    • Hana
      Hana | 18. 7. 2006 07:52

      U nás tuhle mňamku děláme v době borůvek,nedávám ale strouhanku.Dělá se klasické palačinkové těsto a u nás tomu říkáme škvára,to proto,že to tak vypadaá a je to moc oblíbené jídlo.

    • Stáňa V
      Stáňa V | 14. 7. 2006 08:53

      Je to zajímavý recept. Včera jsem ho vyzkoušela, ale asi jsem očekávala něco víc, těsto je podobné dosti palačinkovému těstu. Rodina konstatovala, že není nad klasickou bublaninu. Tady je vidět, jak jsme různí, co velice chutná jednomu, druhý považuje za průměr. Tím nechci odradit jiné od vyzkoušení, třeba budete patřit k těm prvním.

    • Jitulka
      Jitulka | 13. 7. 2006 15:55

      Mražené borůvky můžete určitě použít, ale chuťově je samozřejmě čerstvé ovoce bezkonkurenční.

    • Anonym
      Anonym | 11. 7. 2006 21:44

      To určitě zkusím, ale mám dotaz. To ovoce má být čerstvé nebo je to jedno?Třeba mražené borůvky mohu dát?D

    • Jitulka
      Jitulka | 10. 7. 2006 22:31

      Toto není klasické těsto, pokud bych ho měla k něčemu přirovnat, tak nejspis k palačinkovému. Vyzkoušejte a uvidíte :o) my tuto dobrůtku milujeme celá rodina.

    • Libuše Romančíková
      Libuše Romančíková | 10. 7. 2006 18:05

      Já tedy nevím,ale na 1/2 l mléka jen 100g mouky a navíc hladké a 100g strouhanky a vůbec žádný prášek do pečiva? Moc se mi ten poměr nezdá.Možná někdy vyzkouším a pak dám vědět,jestli to není sražené.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Červenec Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Ovoce Strouhanka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky II.

    Piškotová bábovka II.

    Piškotová bábovka II.

    Smradlavoučká topinka

    Smradlavoučká topinka

    Kapustové placičky

    Kapustové placičky

    Plněné pudinkové řezy

    Plněné pudinkové řezy

    Rybí pomazánka III.

    Rybí pomazánka III.

    Rabínův šoulet

    Rabínův šoulet

    Malinový nepečený dort

    Malinový nepečený dort

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    101
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    47
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    41
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Americké lívance
    Americké lívance
    29
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
    Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
    Nejlepší vafle
    Nejlepší vafle
    Nejlepší vánoční krůta
    Nejlepší vánoční krůta
    Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
    Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
    Nejrychlejší cukroví
    Nejrychlejší cukroví
    Nejrychlejší tvarohové kuličky
    Nejrychlejší tvarohové kuličky
    • Recepty.cz
    • Nejmilejší litá bublanina
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí