• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Medové koleno na pivě
    Napište svůj komentář k receptu

    Medové koleno na pivě

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    Medové koleno na pivě
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks vepřové koleno - větší
      • 1
        ks cibule
      • 1
        ks mrkev větší
      • 1
        ks petržel menší
      • celer cca půlka středně velkého
      • sůl
      • 2
        ks bobkový list
      • 10
        ks pepř celý
      • 2
        ks nové koření - kuličky
      • 3
        stroužek česnek
    • Dohotovení:
      • drcený kmín
      • 2
        stroužek česnek
      • 5
        lžíce olej
      • 2
        lžíce med cca
      • pivo dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé

    Postup přípravy receptu

    1
    Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
    2
    Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.
    3
    Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.
    4
    ***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřové koleno na černém pivě

    Vepřové koleno na černém pivě

    Buřty na pivě

    Buřty na pivě

    Špekáčky na pivě II.

    Špekáčky na pivě II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tvrznikova
      Tvrznikova | 11. 11. 2016 17:11

      Podareny recept! Dekuji za nej a doporucuji :)

    • Tereza Ostrá
      Tereza Ostrá | 26. 4. 2016 12:19

      Bylo to vynikající koleno. Peklo se skoro 3 hodiny a výsledek stojí určitě za co nejbližší zopakování. Děkuji za výborný recept.

    • evanc
      evanc | 20. 4. 2015 19:17

      Ahoj, koleno jsem půl hodky vařila v papiňáku,teď si už hoví v zapékací míse v troubě.Snad tímto docílím odpadávajícího masíčka od kosti..Držte pěsti.. 8-)

    • CHARLIE
      CHARLIE | 14. 12. 2014 17:40

      DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

    • CHARLIE
      CHARLIE | 14. 12. 2014 17:39

      DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

    • Růžena
      Růžena | 3. 8. 2014 12:10

      Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

    • Langos
      Langos | 22. 12. 2013 19:37

      Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku. Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem. Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

    • silvik T.
      silvik T. | 2. 1. 2013 21:28

      Vynikající.Uvařila jsem do skoro měkka ve vodě a pak dopekla v troubě s grilem pro kůrčičku.Kůži jsem nařezala na čtverečky,aby se do ní dostalo koření lépe.Dělala jsem na Silvestra jako sváteční oběd s brambor.kaší. :-) Polévku jsem zatím nedělala.Vývar jsem si zamrazila a udělám až bude méně všeho jídla. ;-)

    • Jana
      Jana | 30. 12. 2012 11:15

      Zeleninu jsem přidala do pekáče ke kolenu,byla hodně měká a udělala skvělou omáčku.S bramborovým knedlíkem oběd bez chyby :-* .Dneska jsem do vývaru lupla brambory,česnek a máme mňam polívku.

    • Baťková
      Baťková | 31. 10. 2012 10:22

      Koleno bylo bezvadné, v troubě jsem ho nechala ani ne půlhodinky, jen pro tu výbornou krustičku, uvařila jsem ho totiž tak, že se dalo už jíst. Se šťouchanými brambory, které milujeme skoro ke všemu bylo na jedničku. A ještě něco dodám k vývaru, polévka byla nejlepší jakou jsme jedli, koření a zelenina jí dala neopakovatelnou chuť. Kdo má rád koleno určitě vyzkoušejte, zabijete dvě mouchy jednou ranou, my se měli jak na hradě. :-)

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 24. 10. 2012 17:25

      Ingredience bezva, lákavé, ale to pivo už tam nekdy nedám. Vypiji ho po koleně. Bylo to nahořklé. Bez piva fajn.

    • standa
      standa | 19. 10. 2012 23:53

      Zítra jdu na to.Celý den jsem přemýšlel co si zítra uvařím a tohle je inspirace jako hrom.Koupím si ty kolena asi rovnou dvě.Mějte se všichni fajn 8-)

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 6. 10. 2012 08:01

      No musí to být velmi dobré už podle ingridiencí. Budu zkoušet asi velmi brzo, jen co koupím koleno. Jelikož koleno milujeme, napíši jak nám chutnalo. Minule když jsem kupovala koleno tak mě odrazoval jeden pán, že prý si mám koupit raději maso z argentínského dovozu. Je prý lepší jak to koleno. Ale chuť kolena to nikdy nenahradí, i když to může být maso výborné. Zdravím :-*

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Drcený kmín Med Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Pivo Sůl Vepřové koleno
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Losos v alobalu

    Losos v alobalu

    Lahodná lepivá vepřová žebírka

    Lahodná lepivá vepřová žebírka

    Neobvyklý kuskus

    Neobvyklý kuskus

    Bůčková roláda v alobalu

    Bůčková roláda v alobalu

    Kávové muffiny

    Kávové muffiny

    Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

    Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

    Bublanina z remosky

    Bublanina z remosky

    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    Kvalitní domácí chléb

    Kvalitní domácí chléb

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    33
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Bramboráky
    Bramboráky
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz František Hrubín: Vnitřní běsi spisovatele, básníka a překladatele, od jehož smrti uplynulo padesát let

    František Hrubín: Vnitřní běsi spisovatele, básníka a překladatele, od jehož smrti uplynulo padesát let

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Medové dortíčky
    Medové dortíčky
    Medové karamelky
    Medové karamelky
    Medové kokosky
    Medové kokosky
    Medové kuličky s kokosem
    Medové kuličky s kokosem
    Medové kuře na víně
    Medové kuře na víně
    Medové maso se zázvorem a hruškou
    Medové maso se zázvorem a hruškou
    • Recepty.cz
    • Medové koleno na pivě
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí