Medové kuře na víně

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • máslo
    • voda
    • 0,3
      l bílé víno
    • 3
      lžíce med
    • dochucovací směs libovolná - vegeta, solnačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší zkušenosti) asi 3/4 hodiny. Při pečení podléváme kuře bílým vínem (stačí levné krabicové). Posledních 20-30 min. před koncem pečení přidáme do šťávy med a hojně touto šťávou kuřátko poléváme. Med způsobí krásnou zlatohnědou barvu kuřete.
2
Doporučuji lehce stáhnout teplotu, protože by se mohlo stát, že se medová omáčka na kuřeti připálí. Štávu dochutíme vegetou či solčankou a podáváme s oblíbenou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Dana Sobotová
    Dana Sobotová |

    30. 9. 2009 10:07

    Včera jsem kuřátko upekla. Povedlo se a bylo dobré. Jako přílohu jsem udělala kaši. Šťávu jsem již nedochucovala, přišla mi ok i bez vegety, ale záleží na každém. Dávám za 1.