Medové kuře na víně

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší zkušenosti) asi 3/4 hodiny. Při pečení podléváme kuře bílým vínem (stačí levné krabicové). Posledních 20-30 min. před koncem pečení přidáme do šťávy med a hojně touto šťávou kuřátko poléváme. Med způsobí krásnou zlatohnědou barvu kuřete.
2
Doporučuji lehce stáhnout teplotu, protože by se mohlo stát, že se medová omáčka na kuřeti připálí. Štávu dochutíme vegetou či solčankou a podáváme s oblíbenou přílohou.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Dochucovací směs Kuřecí maso Máslo Med Sůl Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Raduška27
    Raduška27 |

    24. 10. 2017 12:18

    mnamka jen jsem dala více medu

  • Raduška27
    Raduška27 |

    24. 10. 2017 12:16

    výborné moc doporučuji

  • Dana Sobotová
    Dana Sobotová |

    30. 9. 2009 10:07

    Včera jsem kuřátko upekla. Povedlo se a bylo dobré. Jako přílohu jsem udělala kaši. Šťávu jsem již nedochucovala, přišla mi ok i bez vegety, ale záleží na každém. Dávám za 1.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: