Kuře na víně se zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 500
      g mrkev
    • 500
      g fazolové lusky
    • 1
      svazek petrželka
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
2
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut.
3
Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat.
4
Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou.
5
Ozdobíme petrželkou. Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.