Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme...
více o Nouzová polévka
Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme rajče (překrojené). Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak...
více o Fazolková polévka II.
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl...
více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem.
Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem rozmíchanou v...
více o Fazolková polévka
Očištěné fazolky překrojíme. Na pánev dáme polovinu dávky másla, rozehřejeme. Přidáme fazolky a restujeme. Osolíme, okořeníme čerstvě umletým pepřem...
více o Fazolové lusky se slaninou
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
Do hrnce dáme olej a zamícháme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Zalijeme asi 1,5 l studené vody, přidáme rajský protlak. Přidáme fazolové lusky a...
více o Rajská polévka s fazolovými lusky
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte.
V hlubší pánvi na oleji...
více o Fazolové lusky s rajčaty
V osolené vodě uvaříme doměkka překrojené fazolové lusky. Osolené rybí filé trošku opečeme na tuku. Hotové fazolky scedíme a rozprostřeme je na filé....
více o Filé s fazolkami
Brambory uvaříme a necháme chladnout. Lusky také uvaříme a opláchneme studenou vodou. Nakrájíme rajčata na čtvrtky, vařená vejce na osminky, olivy dle...
více o Salát Nicoise
Fazolky ve slané vodě uvaříme a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenké půlkroužky a s osminkami na tvrdo uvařených vajec přidáme k fazolkám. Na...
více o Míchaný cibulový salát
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a...
více o Kapr pod bramborovou čepicí
Vejce prošlehejte v misce se dvěma lžícemi sójové omáčky, dvěma lžícemi studené vody a škrobem. Nakonec přimíchejte asi dvě lžíce na jemno nakrájené...
více o Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Ve větším hrnci přivedeme do varu osolenou vodu, vsypeme do ní rýži, zamícháme a vaříme asi 10 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Omyjeme papriky...
více o Mexické kuře Frosta
Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od kostry. Důležité je...
více o Galantina z kuřete
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky.
V hluboké pánvi rozehřát...
více o Brokolice s křupavou cizrnou
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně...
více o Kuře na víně se zeleninou
Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté sojové maso...
více o Chutná čína ze sojového masa
Nadrobno nakrájenou sušenou šunku orestujte na olivovém oleji, přidejte nasekaný česnek a zaprašte moukou.
Orestujte a zalijte vývarem. Přidejte na...
více o Tudelská zeleninová polévka
Očištěné lusky šikmo překrájíme a uvaříme ve slané a octem okyselené vodě do měkka.
Uděláme si světlou jíšku (olej, mouka) utřeme česnek a vmícháme do...
více o Fazolky na smetaně II.
Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na...
více o Pečená vepřová panenka se zeleninou
Cuketu oloupeme, podélně rozpůlíme, osolíme a kořením ochutíme ze všech stran. Střed cukety mírně vydloubneme nebo promáčkeneme, potřeme hořčicí,...
více o Pečená cuketa se šunkou a fazolkami
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2-3 drobounce...
více o Mexické tortillas
Maso: řezy ze svíčkové 3 až 4 cm silné okořeníme čerstvě mletým pepřem, nesolíme a na rozehřáté pánvi zprudka opečeme cca 2 min (krvavé) z každé...
více o Steak s fazolkami a sýrovou omáčkou
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Fazolové lusky vaříme ve slané vodě cca 8 minut. Scedíme, ihned propláchneme studenou vodou pro zachování barvy. Připravíme si plátky anglické slaniny...
více o Fazolové lusky - balíček
Nudle uvaříme podle návodu. Smícháme sojovku, arašídové máslo, džus, pikantní omáčku a cukr. Na woku opečeme cca 2-4 minuty nakrájené tofu, cibuli a...
více o Vegetariánské čínske nudle
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a...
více o Bulharský zelný salát
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme...
více o Vegetariánské nudle
Fazolky omyjeme, odkrojíme špičky a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na špalíky, česnek na plátky,...
více o Sterilované fazolky v kořeněném nálevu
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku (česnek jen krátce ke konci, aby nám nezhořkl). Přidáme kostky masa, přisypeme...
více o Bramborový guláš na pivu
Fazolky uvaříme, vyjmeme z vody a nakrájíme na obvyklé kousky.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme fazolky, zalejeme pivem a přidáme ostatní...
více o Fazolky na pivě
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na kapce oleje. Pak vsypeme rýži a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se voda nevydusí a rýže není měkká.
Šunku...
více o Dietní rizoto se šunkou
Lusky nechte volně rozmrazit, nakrájejte anglickou či špek na kousky a dejte škvařit. Na zpola vyškvařené nasypte na půlkolečka cibuli, lusky, posypte...
více o Pikantní fazolové lusky
Porce kuřete opečeme na oleji. Pak je vyndáme na talíř a do pánve s výpekem přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a restujeme. Maso vložíme zpět...
více o Africké kuře II.
Maso nakrájíme na malé kostky a dáme do vařícího vývaru,přidáme houby a fazolové lusky,vaříme cca 20 min.Pak přidáme ostatní suroviny a vaříme až maso...
více o Pikantní polévka La-Tchang
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje.
Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a...
více o Roastbeef v bylinkách
Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,...
více o Sledi v zelenině
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme)....
více o Bosenský hrnec
Krůtí řízky a papriku si nakrájíme na nudličky. Smícháme dohromady rozdrcený stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sojovou...
více o Marinované krůtí maso
Z mouky, mléka, soli, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakrájené fazolky krátce povaříme (5 min.), maso nakrájené na nudličky...
více o Masovo-fazolkový koláč
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na čtverce (2x2 cm)....
více o Čína v mikrovlnce
Bagety rozkrojíme a potřeme česnekem. Celou papriku dáme do trouby a pečeme asi 10 minut středně. Po 10 minutách vytáhneme papriku z trouby,...
více o Sendviče
Rozehřejeme troubu asi na 180 °C, brambory nakrájíme na polovičky, dáme do pekáčku s trochou olivového oleje a opékáme 25 minut. Mezitím dáme do misky...
více o Hovězí salát
Do mísy dáme krevety, pokapeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme jemně nasekanou chilli papričku, utřený česnek a sójovou omáčku. Na pánvi...
více o Citrusové stir-fry
Masová směs: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme mleté nebo nakrájené maso (zpočátku jsme dávali masovou konzervu, nejlépe hovězí ve vlastní...
více o Lokšanka v troubě