Bramborák s cuketou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klára K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 750
      g cuketa
    • 200
      g uzená slanina
    • 4
      lžíce ovesné vločky
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • černé koření
    • polohrubá mouka podle potřeby
    • kmín mletý
    • majoránka
    • tuk jedna vrchovatá lžíce nebo přiměřeného množství oleje
    • petrželová nať a půl prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na rozpáleném tuku vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmažíme cibuli a petrželovou nať.
2
Do směsi brambor a cukety dáme ovesné vločky, vajíčka, česnek, sůl (podle potřeby) a půl prášku do pečiva. Promícháme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou a petrželkou. Zamícháme a vylejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech (36 x 26).
3
Zarovnáme a dáme péct na 220°C. Bramborák je hotový, když se kraje oddělují od plechu a kůrka má pěknou, do hněda barvu. Podává se mírně vychlazená nebo i za studena ke kyselým polévkám (bramborová, fazolová, čočková)...nebo i k čaji.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • misak35
    misak35 |

    7. 8. 2013 13:06

    Trošku jsem si to upravil, ale super :)

  • Jana
    Jana |

    24. 8. 2012 15:15

    vynikající :-P

  • Marta Horakova
    Marta Horakova |

    24. 7. 2009 19:52

    šmarjo-promýcháme?!snad promícháme!