Rajská polévka s fazolovými lusky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme olej a zamícháme hladkou mouku a uděláme jíšku.
2
Zalijeme asi 1,5 l studené vody, přidáme rajský protlak. Přidáme fazolové lusky a necháme vařit, až jsou lusky měkké.
3
Hodně promícháváme, aby se polévka nepřipálila.
4
Po uvaření osolíme, dáme oregáno a popřípadě přidáme cukr a trochu octa. Ale to už každý podle své chuti. Místo rajského protlaku můžeme dát kečup.
Použité ingredience v tomto receptu: Fazolové lusky Hladká mouka Olej Oregáno Rajský protlak Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nanya
    Nanya |

    16. 5. 2013 13:21

    Vyzkoušela jsem a musím říct, že to bylo dobré, než recepty odjinud. Nicméně jsem si oblíbila recept na rajskou polévku s čočkou a bazalkou. Čočka v polévce má výraznou chuť, ale né zas tak výraznou, aby přehlušila chuť bazalky a rajské. Vřele doporučuji a kdyby si někdo chtěl vyzkoušet, nebo překvapit svého manžela něčím novým, zde je recept - http://www.toprecepty.cz/recept/15203-rajska-polevka-s-cockou-a-bazalkou/ . :-)

  • hana
    hana |

    13. 4. 2013 09:37

    trvalo mi než jsem chytla tu správnou chuť, ale nakonec dobrý O:-)

  • EVA
    EVA |

    28. 9. 2011 16:46

    VYSKUSAM UVIDIME

  • Ladia
    Ladia |

    2. 11. 2010 10:39

    Bezva nápad, zrovna jsem tápala, co dnes za polévku :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: