Pikantní sladkokyselá polévka na Pekingský způsob

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: majlika3

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst sójové klíčky
    • 2
      ks houby
    • 0,5
      l vývar
    • 250
      g maso kuřecí/ hovězí
    • sůl
    • 1
      ks feferonky
    • 1
      lžička rýžový ocet používám i vinný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • fazolové lusky můžou být i nemusí
    • 1
      lžička tmavá sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě na drobno rozkrájím.
2
Ve wok pánvi osmahnu veškerou zelenu a houby ( shitake, hlíva, jidášovo ucho-dle chutí- houby nakrájet na opravdu malé kostičky)
3
Na osmahnutou zeleninu hodím maso a zaliju tak 4 naběračkami vývary a nechám ještě tak 5 minut vařit. Přidám ochucovadla- feferony ( používám spíš omáčku, nebo pastu), ocet, sojovou omáčku, vše po jedné lžičce
4
Před koncem přidám 1 vejce . v hrnečku si rozmíchám lžícic solamylu s voudou a hned vliju do pánve s polévkou- ta by měla okamžitě housnout.
5
Dochucuji v průběhu vaření dle chutí, někdy mám chuť, ať je více pálivá, jindy zase kyselá.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: