Česneková plec

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g česnek oloupaný
    • 0,5
      kostka masox nebo masox
    • 400
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran dozlatova, aby mělo pěknou kůrčičku. Po osmažení vhodíme rozmačkaný česnek jen krátce orestovat, přidáme vařící vodu a rozdrobený bujon. Použít můžeme i zeleninový nebo masový vývar. Zaklopíme a necháme péct nebo dusit doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Během přípravy se nám tekutina zredukuje na výbornou omáčku, kterou pak plátky masa na talíři přelijeme.
2
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo s bramborovým knedlíkem, noky, rýží nebo těstovinami.
3
* Pokud máme rádi více omáčky a ne jen sos, tak můžeme přidat trochu více vody ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a necháme provařit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladyus
    Ladyus |

    28. 4. 2017 17:33

    Do základu jasně patří i cibule :-)

  • Klára
    Klára |

    19. 1. 2016 12:10

    Výborné :-* Někdy zkusím s těma houbama :-)

  • janka
    janka |

    23. 4. 2014 13:25

    byla to mnamka :-P

  • Jíchová
    Jíchová |

    11. 1. 2014 11:52

    Dělám stejně a někdy přihodím i houby. Fakticky boží a jednoduchý.

  • Marta
    Marta |

    1. 3. 2013 10:24

    Večeře byla výborná.Než jsem se nadála bylo hotovo,jen jsem omáčku trochu naředila a zahustila moukou,protože jsme omáčkoví.Se šťouchanými brambory to byla mňamka.Děkuji :-)

  • Kožíšková Edita
    Kožíšková Edita |

    29. 5. 2012 14:52

    Maso nemělo jedinou chybičku!! Bohužel jsem si špatně přečetla recept a bujon nadrobila celý a měla jsem sosík příšerně slaný, že jsem z něj musela udělat omáčku. Nakonec jsme si stejně pochutnali opravdu znamenitě a recept zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Bohunka
    Bohunka |

    28. 11. 2011 12:17

    Můžu vřele doporučit, je to výýýýýýborné masíčko :-P :-* . K masu jsem udusila listový špenát a s knedlíkem to byl skvělý obídek.