Česneková polévka (česnečka) s pohankou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      l vývar dle chuti: z uzeného masa, vepřového kolene, z ovarové plece...
    • 1
      hrnek kořenová zelenina na kostičky pokrájená mrkev, petržel a celer
    • 1
      ks brambory velká, oloupaná, na kostičky pokrájená
    • 4
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • pohanka : množství dle požadované hustoty polévky
    • pažitka nebo petrželka celerová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar zvolíme dle vlastní chuti, kdo se spokojí s bujónem, klidně i ten může použít, ale uzený nebo ovarový vývar je nejlepší a hlavně budeme mít do polévky i kousek masa.
2
Do vývaru s kouskem pokrájeného masa dáme doměkka uvařit na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a větší bramboru. Část nastrouhaného česneku přidáme hned do vývaru, zbylý až nakonec, aby byl česnek v polévce dostatečně cítit společně s jemně pokrájenou pažitko, petrželkou nebo celerovou natí.
3
Dochutíme solí, pepřem a do vroucí polévky přisypeme pohanku (množství dle chuti, cca dvě hrstičky). Polévku odstavíme a necháme v ní cca 25 minut pohanku nabobtnat.
4
Pokud nechceme nechat pohanku v polévce bobtnat, můžeme si jí předem předvařit, nandavat samotnou na talíře a zalévat jí horkou polévkou.
5
Kdo rád větší množství česneku, může si do talíře přidat ještě čerstvě nastrouhaný česnek.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kořenová zelenina Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.