Česneková plec se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g vepřová plec cca
    • 180
      g čerstvé žampiony menší
    • 30
      g česnek 4-5 větších stroužků
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g uzený špek
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn nebo tymián
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení občas maso promícháme, smažíme do zhnědnutí masa a vysmažení šťávy.
2
Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek, očištěné malé žampiony (pokud máme větší, přepůlíme je nebo pokrájíme na klínky) a snítku rozmarýnu. Vše ještě krátce osmažíme, necháme rozvonět.
3
Maso zalijeme cca 300 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka, za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby.
4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou nebo troškou záklechtky z hladké mouky a vody a necháme krátce provařit, případně dosolíme a opepříme dle potřeby.
5
Podáváme s bramborem, rýží, noky, těstovinami...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: