Česneková omáčka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Na zbývajícím tuku podusíme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný česnek a přidáme do omáčky. Společně krátce povaříme, procedíme a podáváme k vařenému hovězímu, ale i uzenému masu. Omáčku je také možno zjemnit přidáním šálku smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jája
    Jája |

    29. 11. 2013 12:31

    <3 :-D úplně nejednodušší a snad i nejlevnější je koupit kousek uzenýho žebra, uvařit, tím mám vývar, zalít jíšku, dát česnek a žebro úplně jednoduše obrat do omáčky, jen bacha na kostičky. a máte kotel jídla za par...

  • poklipo
    poklipo |

    2. 2. 2013 09:47

    Je výborná

  • mberni
    mberni |

    19. 11. 2012 08:31

    Jediny problem cinskeho cesneku je ten ze se pprevazi pres pulku zemekoule, v miste vypestovani a nasledneho dozrani ma stejnou kvalitu jako ten cesky.

  • nerusa
    nerusa |

    16. 11. 2012 12:40

    Moc dobré!

  • Kateřina Novotná
    Kateřina Novotná |

    22. 4. 2011 13:37

    Člověk by řekl jen obyčejný česnek. Ale snad už každý Čech slyšel o rozdílu mezi česnekem vypěstovaným v Číně a u nás. Daleko více o česneku (i cibuli) jsem se dočetla tady: http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-cesnek-a-cibule/

  • Olga
    Olga |

    9. 1. 2011 16:47

    Přemítala, jsem, jak zpracovat uzené, na klasiku br knedl a špenát jsme neměli chuť. Maminka líčila, jak dobrá bývala česneková omajda její maminky, přítel horoval, jaká byla ta od jeho tatínka. Ani jeden nevěděli, kudy do toho. Tak jsem se inspirovala. Dala jsem tam ještě nové koření. Určitě to chce jak vývar (samozřejmě vlažný, taki smetanu. Oba mlaskali a vyrobili mi na zástěru "řád česnekové omáčky". A to je jim 58 a 84 let, takže recept CHVÁLÍM!!!!!

  • janička
    janička |

    20. 2. 2008 19:09

    je to úplně super

  • Hanka Šimmerová
    Hanka Šimmerová |

    16. 11. 2006 20:59

    Vývar na jíšku má být naopak studený, horký by způsobil, že se mouka okamžitě uvaří tak, jak je, tzn. udělá žmolky. Zkuste přidávat vývar po částech a vždy důkladně rozmíchat.

  • Lucka
    Lucka |

    13. 10. 2006 13:42

    Mám otázku, jíška se mi už dvakrát nepovedla, zhmotněla.. Vývar nemá horký????

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    13. 9. 2006 07:10

    Maso používám uzené a vývar rovněž z uzeného. Nejlepší je krkovice bez kosti. Přidávám sušené namočené houby. Ale určitě vynechám smetanu.

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    24. 2. 2006 21:18

    Celá rodina milujeme česnek.omáčku.Česneku dáváme ale víc,část do jíšky,část těsně při dovaření.Je vynikající i bez smetany a vývaru.Dávám pouze mléko a z části i vodu.

  • Markéta
    Markéta |

    21. 7. 2005 13:35

    Zní zajímavě. Určitě tento recept zvolím když dostanu chuť na uzené kuřecí stehno. Je to lehké a rychlé. Díky

Další doporučené recepty: