Medové maso se zázvorem a hruškou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso nebo drůbeží
    • sůl
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 1
      stroužek česnek
    • 1,5
      lžíce med
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      ks hrušky dle velikosti, 2 -
    • 4
      lžíce bílé víno , vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet.
2
Marináda: smícháme sojovou omáčku, olej, nastrouhaný zázvor, nastrouhaný větší stroužek česneku, med.
3
V pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme ze všech stran maso dozlatova, vyndáme a uložíme v teple.
4
Do výpeku dáme oloupané a pokrájené hrušky a opět zprudka restujeme, ke konci zakápneme bílým vínem nebo troškou vody.
5
Podáváme s bramborem, gnocchi, rýží.

Komentáře k receptu

  • Soňa
    Soňa |

    22. 6. 2016 17:44

    Vynikající. Podávala jsem s rýží.

  • Anonymous
    Anonymous |

    23. 9. 2014 19:09

    Rychlé, jednoduché a výborné...

  • Lucie Hajníková
    Lucie Hajníková |

    13. 11. 2013 14:19

    Vařila jsem všední oběd a to co jsem doslova vykouzlila z uvedeného receptu na vašem serveru bylo skoro nadpozemské. Díky moc, už se těším na další vaření.