• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky nebo špalíčky
    • 5
      ks šalotka nebo 2 menší cibule
    • 250
      g hříbky čerstvé nebo mražené
    • 0,25
      l červené víno
    • 125
      g máslo
    • 2
      snítka tymián čerstvý sekaný
    • 2
      stroužek česnek na plátky
    • 1
      ks masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
2
Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
3
Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 28. 10. 2012 18:07

    To byla reakce na dlovec, ten tu žádné recepty nemá ,proto jste od něj žádné recepty vyzkoušet nemohla. Mě má reakce nemrzí, myslím, že byla adekvátní.

  • SisiZ | 28. 10. 2012 13:36

    Vyzkoušeka jsem dle rady králíka a bylo to moc dobré.Děkuji za recept.Jen mě mrzí reakce autora/rky na komentář ohledně používání bujonu.Přece kdo chce použije ho,kdo ne nepoužije.A komentáře jsou tu pak od toho,aby každý mohl napsat bez obav svůj názor,zkušenost,radu atd. pro ostatní.Nevím,jestli jsem už vyzkoušela recept od dlovec,ale recepty od recepty73 jsou skvělé.Tedy ty,které jsem vyzkoušela :-)

  • svišť | 28. 10. 2012 11:32

    Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 10. 2012 22:18

    ...kilogram masa s kostí nepotřebuje ani bujon ani demi-glace, na ochucení stačí vše ostatní z receptu...

  • dlovec | 6. 10. 2012 23:22

    za použití bojónu dávám 4, jinak moc dobré. místo bujonu je vhodné použít Demi-glace.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:26

    ...výborné i s naporcovaným králíkem :-P ...

  • svišť | 30. 11. 2011 23:04

    Děkuji za známku ze msty. Ty jsi ale měla v receptu chybu takovou, že kdyby ho někdo zkusil, mohl by výsledek hodit do koše.I to svědčí o tvém IQ. Můj recept je v pořádku.Ale stejně...díky!!!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 18:12

    Už jsem to řekla. Nehodnoťte mé recepty stejně jako mě!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Hříbky Kuřecí maso Máslo Masox Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

65 minut
Dort Míša

Dort Míša

20 minut
Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

30 minut
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

30 minut
Domácí čokoládová granola

Domácí čokoládová granola

40 minut
Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

25 minut
Míchanice na topinkách

Míchanice na topinkách

Poslední sledované recepty

69
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
38
Palačinky
Palačinky
34
Míša řezy
Míša řezy
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si mouřenína, buriána nebo ještědský štrúdl
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
AHA.cz Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Jaká si dát předsevzetí podle znamení? Štíři potřebují odpustit, Střelci říkat ne

Jaká si dát předsevzetí podle znamení? Štíři potřebují odpustit, Střelci říkat ne

Blesk pro ženy Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Ženy.cz Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Blesk.cz Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Blesk Horoskopy Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Abecedazahrady Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Další doporučené recepty:

Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Kuře s chřestem v alobalu Institutu…
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact