Koprová omáčka s hříbky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MarffSwed

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml smetana
    • ocet
    • 1
      lžička máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • 2
      ks vařená vejce
    • 400
      ml vývar
    • 1
      hrst kopr dle chuti
    • 2
      hrst sušené houby nejlépe hříbky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené). Dále přidáme smetanu rozvedlanou s hladkou mouku (k zahuštění), lžičku másla a na konec vmícháme nasekaný kopr dle chuti, omáčku dochutíme a necháme probublat. Před servírováním vložíme do talíře vařené nebo ztracené vejce.
2
Koprovou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem (na fotografii je karlovarský knedlík) nebo vařenými bramborami.
3
Dobrou chuť!
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • MarffSwed
    MarffSwed |

    25. 11. 2015 21:17

    Díky, někam se mi hříbky a kopr zatoulal :'(

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 11. 2015 12:26

    ...určitě výborné ...jen by to chtělo doplnit ingredience ;-) ...protože jestli někdo používá funkci: do nákupního seznamu, nepřinese si bohužel z nákupu hříbky ani kopr ;-)