Koprová omáčka v netradičním pojetí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: RomanaFranck

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 150
      ml mléko
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      svazek petržel
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžička cukr krystal
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla?

3
Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO Free style s příchutí kopru a smetany.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: