Lahodný čokoládový krém na dorty

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks máslo
    • ztužený tuk kousek (1-2 cm)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na páře si svaříme smetany s cukrem, solamylem a čokoládou v hustý pudink, potom povrch pocukrujeme a necháme vychladnout (je to proto, aby se neudělal škraloup). Kousek ztuženého tuku si rozpustíme a vychladíme. Do chladného pudinku pomalu vešleháme na malé kousky nakrájené máslo a tuk. Podle chuti můžeme krém ještě přisladit. Krému je hodně, krásně vystačí na velký dorti na dozdobení.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vláďa
    Vláďa |

    12. 6. 2015 17:37

    Nevím asi lednička?

  • Hana
    Hana |

    15. 12. 2014 19:29

    ahoj, napište mi jak šleháte asi ručně nebo snad i elektrickým šlehačem? díky

  • Bára
    Bára |

    3. 9. 2014 12:33

    Dobrý den, pudink mi nechce ztuhnout, kde je problém, nevíte? Díky za odpověď :-)

  • Mája
    Mája |

    5. 8. 2014 10:55

    Opravdu výborný... a zvládla jse,m ho i já, jako totální anticukrářka :D :-))) fakt jak šlehaajda :-)) doporučuji všem ;-)

  • Nikča
    Nikča |

    3. 7. 2014 20:55

    Krém je naprosto luxusnííí :) dorty budu dělat jen sním :) :-)

  • kubik
    kubik |

    10. 5. 2014 20:06

    Ahoj, chtel jsem se zeptat, jestli by slo do toho kremu pridat jeste kousky bananu nebo jestli si myslite, ze by to nejspise chutnalo spatne ? Dekuji za odpoved :)

  • Petra
    Petra |

    23. 10. 2013 16:37

    Pro příště dám víc čokolády, to máslo uplně přebilo chuť čokolády takže já jsem spokojená tak na půl :-!

  • Verča
    Verča |

    27. 9. 2013 17:36

    Ahoj, já jsem to upravila a dala jsem 2 másla a 200g čokolády, je to tužší a je toho víc 8-)

  • Verča
    Verča |

    27. 9. 2013 17:35

    Ahoj, šlehačka má 31%

  • TheDoriana
    TheDoriana |

    20. 3. 2013 15:27

    supr děkuju moc :) :-) ;-)

  • kykiryki
    kykiryki |

    20. 3. 2013 12:04

    Vezmete větší a menší hrnec, do většího dáte trochu vody tak, aby po vložení ten menší neplaval. Vodu přivedete k varu, vložíte menší hrnec (mně se lépe osvědčila skleněná nebo nerez miska, i hrnec ale poslouží) a v něm svaříte dané ingredience.

  • TheDoriana
    TheDoriana |

    19. 3. 2013 23:29

    chtěla sem se zeptat jelikož jsme nezkušená kuchařka jako to přesně udělat Svařit nad párou ? a je to :-\

  • Bára
    Bára |

    9. 3. 2013 12:18

    Ano, mně se podařilo položit na něj fondán a chuťově je ten krém taky super :)

  • Pavel
    Pavel |

    30. 11. 2012 13:50

    Chtěl bych se zeptat zda se dá použít pod fondán?? (ztuhne v lednici, nebo je pořád měkký?)

  • Stáňa
    Stáňa |

    25. 9. 2012 18:19

    Prosím, může se svařit šlehajda na sporáku na malý výkon než na páře? Děkuji moc

  • Daniela
    Daniela |

    9. 9. 2012 13:06

    Mam to:)

  • viky
    viky |

    24. 8. 2012 13:16

    dobre to visera neeeeeeeeeeeeeeeee trosku je to dobre Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • Daniela
    Daniela |

    16. 7. 2012 09:44

    Jaky obsah ma slehacka prosim? Ziju v zahranici a tak nevim..

  • Bopik
    Bopik |

    4. 6. 2012 11:15

    vynikající krém, měl velký úspěch. Krému vystačilo na natření vevnitř i nahoře a okrajích, ale na ozdobení zdobičkou už ne :( Ale byl opravdu výborný, příště udělám 1 a 1/2 dávky. Mj. tuk jsem nedávala, jen máslo

  • Mirek
    Mirek |

    25. 5. 2012 16:05

    Nejsem sice autor receptu, ale myslím, že lze ten tuk nahradit ještě dalším máslem (ba dokonce to bude i lepší)

  • Drahunkas
    Drahunkas |

    25. 5. 2012 15:08

    Musí tam být k tomu máslu i ten tuk?? Drahuška :-)

  • Verča
    Verča |

    18. 5. 2012 15:44

    Dnes jsem udělala krém na dort a nemá chybu. Chutná jako pařížská šlehačka. Už ho mám zapsaný v kuchařce na příště.

  • marie29
    marie29 |

    23. 2. 2012 12:54

    Úžasný krém.. pařížská chuť.. plnila jsem jím čokoládový dort a měl velký úspěch.Díky za recept :-)

  • Lucie
    Lucie |

    21. 7. 2011 18:45

    Dneska jsem dělala vaš krém je moc dobrý pochutnali jsme si uz u neho zustanu moc děkuji

  • ivana
    ivana |

    27. 4. 2011 09:19

    výborný dnes pro velký uspch peču znova.

  • Zuzimira
    Zuzimira |

    28. 3. 2011 11:30

    delikatesa

  • Kamyla
    Kamyla |

    26. 3. 2011 14:25

    Tenhle krém je opravdu výborný. Chutná jako pařížská šlehačka, jen se nemusí čekat několik hodin na dodělání. Bomba :-P !

  • Jajda
    Jajda |

    14. 2. 2011 12:00

    Krém je super a je skvělé,že se dá víceméně použít hned a nemusí se čekat do druhého dne. Já jsem dala jen míň másla,aby to bylo více šlehačkovitější než máslové ;-)

  • Monika
    Monika |

    7. 2. 2011 22:00

    Tak ten krém je fakt luxusní O:-) Výbornej!!!

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 16:03

    1*-velmi oblíbený

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    5. 7. 2010 15:49

    1 smetana na šlehání 200-250 ml, 1 máslo 250 g.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    5. 7. 2010 14:15

    Mohl by mi nekdo rici jak velke jsou smetany ktere zde pouzivate a kolik je 1 maslo? Ziji v zahranici a tak nemam predstavu. Dekuji.

  • Lucie Suchá
    Lucie Suchá |

    30. 6. 2010 23:17

    Je vážně skvělý ! Dávám 1 !

  • Dede .
    Dede . |

    24. 3. 2008 14:32

    Krém je vynikajúci,použila som ho na naplnenie torty.Naozaj je lahodný.

  • jaroslav sagan
    jaroslav sagan |

    23. 12. 2007 15:58

    Dory den! akurat su vianoce.. taky vyborny krem!! palce oblizes! vdaka za recept!!

  • jitka
    jitka |

    6. 11. 2007 14:00

    Krém je výborný,také ho dělám často.Svařené ingredience nechávám v lednici přes noc a druhý den krém dodělávám.

  • Margita
    Margita |

    17. 5. 2006 17:56

    Ďakujem za recept, určite vyskúšam. Dlho hľadám nejakú dobrú plnku a táto vyzerá ozaj dobre. Dám vedieť. Tiež by som bola zato, keby niekto napísal dobrý recept na čokoládovú polevu na dorty, resp. iné dobré polevy. Vopred díky.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    16. 5. 2006 18:56

    10-15 min. než se svaří šlehačka v hustý pudink, potom asi tak 30min. než hmota vystydne, ale dá se urychlit tím, že ji budete šlehat do schladnutí a závěr vešlehání másla už je tak 5min. Takže tu necelou hodinku. Ale jak jsem psala pokud hmotu si zchladíte šleháním vyjde vás to na 1/2 hod. Ale je to opravdu jen orientační, já si dělám krém vždycky den dopředu, takže u toho nijak nespěchám.

  • Alena Okrouhlická
    Alena Okrouhlická |

    16. 5. 2006 18:03

    Mohla byste prosím napsat přibližnou dobu přípravy? Předem děkuji.