Alibábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 72
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu, Heru, cukr a vanilkový cukr svařime a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky, ořechy, kakao a opatrně vmícháme sníh z bílků.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 2. 2014 17:20

    ...výborná, místo ořechů můžeme přidat kokos nebo rozinky máčené v rumu...

  • Katka
    Katka |

    17. 7. 2013 22:20

    Dnes jsem pekla - poprvé bábovka z hladké mouky a je fakt výborná :-) Akorát místo moučkového cukru jsem použila obyčejný a jen 1 a půl sklenice, příště dám jen jednu sklenici. Dala jsem i čokoládovou polevu a na talířek ke každé porci čerstvý pomeranč a kousek banánu, ještě mi chyběla šlehačka, ale i tak přítel i děti moc chválili :-)

  • bumbrdlik333
    bumbrdlik333 |

    2. 8. 2011 13:38

    Mooc dobrá! :)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 4. 2011 12:31

    Je moc dobrá, foto přiloženo. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 11. 2010 11:02

    Za 1 :-)

  • Mila Kupeckova
    Mila Kupeckova |

    1. 10. 2010 18:30

    Výborná jemná bábovka .. určitě si zařadím mezi oblíbené

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 4. 2010 19:10

    Paní Maruško a ostatní pekařinky,jsem ráda,že Vám bábovka chutná :o))

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    12. 4. 2010 20:55

    Už peču jen tuto,někdy s oříškama jindy mramorovou....vždycky se povede,je opravdu mooooc dobrá !!!!!Děkuji paní Janě za výborný receptík

  • jarmila konopkova
    jarmila konopkova |

    10. 1. 2010 10:15

    je velice dobra

  • Lenka S
    Lenka S |

    3. 1. 2010 17:59

    Předpokládáte správně. :)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    2. 1. 2010 20:46

    předpokládám že na obrázku je politá polevou

  • beata tuzinska
    beata tuzinska |

    30. 8. 2009 12:54

    Prave sa pecie,dam vediet....

  • Tereza Horáková
    Tereza Horáková |

    29. 3. 2009 15:06

    Naprosto Výborné -- celkem rychlé -- cenově dostupné. A HLAVNĚ NEZŮSTANOU ŽÁDNÉ ZBYTKY !!! Návštěva jen bledne závistí a mají boule za ušima. Dva plechy byly málo

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    2. 3. 2009 08:12

    Skvela,lehounka opravdu super,do vnoucat to jen padalo,pridavam do oblibenych a...za 1 samozrejme

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    16. 2. 2009 15:44

    Nemám co dodat. Dávám 1******** :-)

  • Iva M.
    Iva M. |

    10. 7. 2008 10:20

    Bábovka bola fajn, páčila sa hlavne mojej malej sesternici. Dosť sladká, čokládová a vláčná.

  • Bobina
    Bobina |

    1. 5. 2008 14:37

    taky jsem dneska upekla, u celé rodiny velký úspěch. Pekla jsem na plechu, polila čokopolevou a posypala kokosem. Mňam... :). Výborná, lehounká, do večera nevydrží :). Dávám za 1

  • Iva Kabeláčová
    Iva Kabeláčová |

    19. 3. 2008 09:25

    pekla jsem na plechu,byla opravdu vynikající,jen se po ní zaprášilo!!!!!dávám 1*

  • Jan Černý
    Jan Černý |

    16. 3. 2008 19:11

    Byla výtečná dávám za 1

  • Jan Černý
    Jan Černý |

    16. 3. 2008 19:07

    Bábovka byla výtečná opravdu za 1

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    29. 2. 2008 21:31

    Super babovka-syn ji snedl celou a nesetril chvalou :-)Davam za 1

  • Soňa
    Soňa |

    14. 2. 2008 13:35

    Vynikající,nenáročná na přípravu,pekla jsem ji poprvé.Super,určitě nevydrží do večera

  • jirka
    jirka |

    25. 1. 2008 18:59

    přidal jsem trošku citronové kury a decy vaječnáku (drinks union) Pozor velice žravá

  • Naďa Doležalová
    Naďa Doležalová |

    24. 1. 2008 07:48

    Bábovku jsem pekla několikrát, je výborná. Zkoušela jsem ji bez kakaa, místo něho jsem přidala citrónovou kůru, moc dobré... Místo ořechů dávám i slunečnicová nebo dýňová semínka.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 11. 2007 17:07

    Sklenice by měly mít 2 dcl...a ubrat trochu cukru..

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    10. 11. 2007 14:56

    Teď jsem změřila a skl. od hoř. má přesně 2 decilitry.Bábovka je oprvdu výborná.

  • Linda
    Linda |

    10. 11. 2007 10:57

    Děkuji moc za recept ,bych to chtěla tak zkusit,ale nevím ta sklenice je jak velká?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    19. 9. 2007 09:14

    Vlasti,děkuji :o) Taky ji máme rádi a je u nás na stole poměrně často..o))

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    18. 9. 2007 20:53

    Díky Jano za recept, je bezvadná a chutná nejen celé rodině, ale i všem kamrádům.Jednoduchá, prostě bezvadná. Pekla jsem jí už nejméně 10 x ještě se nepřejedla .

  • Radka
    Radka |

    18. 9. 2007 12:20

    Bábovka je chuťově výborná, dala jsem méně cukru a jen 3 vejce. Také jsem jí déle pekla.

  • Alžběta Sztojkova
    Alžběta Sztojkova |

    22. 8. 2007 21:25

    Je moc dobrá chutově je vyborna

  • Vladimira Konstanzova
    Vladimira Konstanzova |

    2. 6. 2007 10:06

    Jednoducha, ne moc sladka,dobra i druhy den a moc nam chutna i bez orechu. Dekuji za recept.

  • Radka
    Radka |

    1. 6. 2007 11:08

    Vypada pekne urcite vyskousim

  • Já Mo
    Já Mo |

    26. 5. 2007 11:53

    Je vážně dobrá, určitě vyzkoušejte. Trošku mi připomíná takovou tu "Babetku", jestli to znáte, ale je mnohem lepší ;-)

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    19. 5. 2007 22:38

    Bábovka je dobrá, nejlepší jsou na ní ty nasekané ořechy. Udělala jsem dvoubarevnou a dala méně cukru než je v receptu. Dělala jsem dnes a už je tam jen půlka.

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    18. 5. 2007 17:31

    Dneska jsem ji udělala, dvoubarevnou a politou čokoládou. Použila jsem hrneček 2,5 dcl, ostatní ingredience jsem nepřepočítávala a vyšlo to dobře. Jen cukru jsem dala hrnek a kousíček a stačí to určitě. Je moc dobrá a má od nás jedničku.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    16. 5. 2007 21:42

    Jsem ráda,že Vám tato bábovka chutná.Nikdy nebude recept pro každého stejně sobrý či špatny,ale i o tom to je.Je tady opravdu spousta skvělých receptů na všechno možné.Každý proto může vybírat podle své chuti a svých nároků jak na ingredience,tak na vše ostatní.Roli může hrát i čas a náročnost na přípravu,Nicméně děkuji za ohodnocení a přeji nejen spoustu dalších super receptů,ale také příjemný zbytek večera:o))

  • Anonym
    Anonym |

    16. 5. 2007 13:22

    Po ochutnání bábovky bych také obdivně netleskala, je prostě docela dobrá a hlavně jednoduchá. Já osobně bych také raději vylila těsto na plech a polila ho čokoládou, připadá mi to jedlejší.

  • Jana
    Jana |

    15. 5. 2007 09:35

    Já sladké nesmím, takže jsem jen ochutnala a připadala mi docela dobrá. Nicméně jsem jí pekla v pátek a dneska, tj. v úterý pořád ještě máme víc než třetinu bábovky, takže rodině až tak moc nejede. Nevím proč, je docela "poctivá" a také jsem dala čokoládovou polevu a korunku ze strouhaného kokosu. Já sama vidím problém v tom, že když se píše moc chvály na jeden předpis, čeká člověk opravdu "NĚCO", přímo "Z8ZRAK" a pak je třeba trochu zklamaný. aJe to asi taky trochu štěstí - na tomhle serveru je spousta receptů opravdu dobrých a výjimečných, které přitom naprosto zaniknou, protože k nim nikdo nenapsal ten první oslavující komentář. Neznámkuji, abych zbytečně nekazila skóre, ale za sebe bych dala 2 a za rodinu 3.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    14. 5. 2007 21:43

    Opravdu pěkně naběhla, ani jsem nenalila všechno těsto do formy, asi je to spíš na větší formu. Neměla jsem ořechy, dala jsem kokos. Je dobrá, vláčná.

  • Magda
    Magda |

    14. 5. 2007 08:34

    Dobrá, ale nenazvala bych to fantastická.

  • Martina Lukešová
    Martina Lukešová |

    14. 5. 2007 07:50

    Pekla jsem je opravdu moc dobrá,dala jsem tam nasekané vlašské ořechy.Polila čok.polevou a posypala kokosem.Krásně naběhla.

  • Veronika Prokopová
    Veronika Prokopová |

    13. 5. 2007 16:36

    Musím se přidat k zástupům pějícím chválu na tuto babovku. Je opravdu fantastická. Určitě jí v brzké době opět udělám.

  • Mirka
    Mirka |

    13. 5. 2007 13:59

    uplne obycejna babovka,jsou tu 100-ky originalnejsich receptu!!!!!!!!!!!!!!!

  • Eva
    Eva |

    12. 5. 2007 20:16

    Přidávám dvacátou jedničku :-) a moc ráda, je to moc dobré.

  • Jana Do.
    Jana Do. |

    12. 5. 2007 11:30

    Je moc dobrá, peču už podruhé a příště to bude asi na plech z dvojnásobné dávky!

  • Helena
    Helena |

    11. 5. 2007 19:23

    Tato bábovka je opravdu výborná. Všichni se na ni vrhli a za chvilku byla pryč.Polila jsem ji čokoládou a nemělo to chybu:o)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2007 14:27

    Je to podobný postup jako u Šalamounových řezů, tak to bude asi dobrota.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    11. 5. 2007 12:15

    Tento recept používán již delší dobu, akorát, že těsto nedávám do bábovky, ale na plech a navrch dám ještě čokoládovou polevu - utřu rostl. tuk,trochu cukru a více kakaa a ještě na teplou buchtu natřu. Je to samá čokoláda a je výborná, dávám za 1.!! A ještě k tomu dávkování - myslím tím 2dcl skleničku, to neřeším, klidně si vezmu třeba i hrnek a dávkuji, dle receptu, tj. 1/2 hrnku vody, 2 hrnky mouky atd.

  • Wendy
    Wendy |

    10. 5. 2007 13:36

    Tak jsem ji zrovna vytáhla z trouby. Teď počkám, co to udělá s rodinou :-) Místo hery jsem dala máslo (nemám ráda náhražky) a pekla 40´/ 175st. Vypadá dobře...

  • Markéta
    Markéta |

    9. 5. 2007 20:12

    Je opravdu výborná,zařazuji do svých oblíbených!!!Dala jsem pouze 1 hrnek cukru a myslím,že to bohatě stačilo.

  • Vláďa Sýkora
    Vláďa Sýkora |

    8. 5. 2007 22:03

    Rodinná rada rozhodla 1*** :-) musel jsem ujídání pozastavit, jinak by jsme byli bez snídaně..těším se na další recepty !

  • Líba
    Líba |

    8. 5. 2007 21:51

    tedy,ženský-jsem totááální kuchařskej antitalent...ale tohle jsem zmááákla levou zadní a co víííc-chutná to báááječně

  • Vláďa Sýkora
    Vláďa Sýkora |

    8. 5. 2007 17:10

    Teď jsem ji vyndal z trouby..vypadá krásně i když jsem měl strach z toho sněhu - tomu jsem se zatím úspěšně vyhýbal..ale tenhle recept mě dostal. Přidal jsem ořechy i nastrouhanou čokoládu na vaření. Takže večer se do ní s dcerou pustíme a pochybuju, že vydrží do rána. A jestli bude mít úspěch udělám ji i pro děti z turisťáku. Vždycky když máme mít soutěže v klubovně ptaj se, jestli bude nějaká buchta. Největší úspěch zatím měla Rychlá bublanina Hanička a Šalamounské řezy. Jen když o tom tak uvažuju, tak ty bábovky budu muset dělat alespoň 2 :-)))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 5. 2007 08:53

    Myslím,že už jsem to tady jednou někde psala,ale obsah té hořčicové sklenky je 2 dcl.Jsem jinak velice ráda,že Vám Alibábovka tak chutná :o))

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    8. 5. 2007 06:19

    Skvělá bábovka. Nemusíme nikdo moc bašty s ořechy, ale protože jsem potřebovala zužitkovat zásobu, zkusila jsem. Přidala rum :o) A fakt výborné!!

  • lenča
    lenča |

    7. 5. 2007 20:32

    Bábovku jsem upekla a vůbec jsem nepřemýšlela,jakou míru ma mít hořčicová sklenka a můžu Vám říct,že se nic nestalo.Bábovka byla úplně skvělá!!!!!!!!Přidala jsem kousky čokolády,polela ji čokoládou,no prostě.....čokoláda,kde se podíváte.

  • Lenka S
    Lenka S |

    7. 5. 2007 13:45

    Použila jsem sklenku 2 dl a bábovka byla dobrá a hezká, viz foto.

  • SV
    SV |

    7. 5. 2007 11:59

    Bomba, dávám za 1.

  • Hedvika
    Hedvika |

    7. 5. 2007 11:54

    Hořčicovou sklenkou se určitě myslí 2 dcl. Ty recepty jsou podle těch starých -dnes už babičkovských sklenek.Možná,že ještě máte nějakou doma ve sklepě.:-))Alespoň doufám,že to tak je,že paní Jana K. neměří jinak,ale sklenice je obvykle 2dcl.:-)

  • Libča
    Libča |

    7. 5. 2007 10:38

    Bábovku jsem zkoušela, je opravdu výborná, není suchá. Můžu vřele doporučit!!! :-) Dávám 1*

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2007 22:06

    podobný postup jako u šalamounské buchty

  • Marta ..
    Marta .. |

    6. 5. 2007 19:38

    Výborná!!Přidali jsme kokoc a kakao a je vynikající!!Doporučuji!!

  • lenča
    lenča |

    6. 5. 2007 14:08

    Ono je dost zavádějící "hořcicová sklenka".Ta klasická sklenka hořčicová totiž nemá 2dcl.Myslím tím tu vroubkovanou.Je třeba se autorky zeptat,zda nemyslela hořčicovou sklenici tu,co dnes koupíte v obchodě,plnotučnou nebo kremžskou.Tak kterou???????

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    6. 5. 2007 12:59

    Recept vypadá opravdu zajímavě a když čtu vaše komentáře, tak ji jdu zkusit. Ale přesně jak píše Jana Buriová, dám tam méně cukru, protože mi to připadá hodně. Když tak se dá pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou. Jdu na to. Díky.

  • Martina Čecháčková
    Martina Čecháčková |

    6. 5. 2007 11:37

    Tato bábovka je moc dobrá ale místo ořechů sem dala kokos a bábovka na stole nezůstala ani hodinu

  • Jana Buriová
    Jana Buriová |

    4. 5. 2007 09:42

    Bábovka je opravdu výborná! K vlašským ořechům jsem přidala i nasekanou čokoládu na vaření - nemá to chybu! Je skvělé, že je vláčná, že není vysušená jak bývají jiné. Plus je i rychlá příprava. Nakonec jsem ji polila hořkou čokoládovou polevou a posypala cukrovým zdobením.Je potřeba opravdu méně cukru.. Díky, zklidila jsem pochvalu! :o))

  • Lenka Švrčková
    Lenka Švrčková |

    14. 4. 2007 16:34

    Dobrá bábovka pro každého.

  • Lenka Švrčková
    Lenka Švrčková |

    14. 4. 2007 12:04

    Dobrá bábovka .

  • Lenka
    Lenka |

    12. 4. 2007 11:57

    Bábovka je úplně sqělá,moc dobrá,ale nej chut jí dodávají ty ořechy...čím větší kousky,tím je elegantnější...super!!

  • Lenka Rafaelova
    Lenka Rafaelova |

    10. 4. 2007 21:42

    je to vyjimecna babovka,skusila jsem a povedla se,nemam slov.to neni jen tak naka obycejna.vyborna a to ze ja nejsem na sladky.

  • Radka Hajdova
    Radka Hajdova |

    5. 4. 2007 14:04

    Výborná. Nevydržela na stole ani 24 hodin.

  • Daniela Šimečková
    Daniela Šimečková |

    17. 3. 2007 19:32

    Dnes jsem ji vyskošela upéct a můžu ji doporučit.Byla hned pryč,takže do druhého dne royhodně nevydrží.

  • Edita .........
    Edita ......... |

    22. 2. 2007 16:43

    Je strašně dobrá.Za chvíli byla pryč.

  • Petra Janovská
    Petra Janovská |

    1. 2. 2007 21:58

    Opravdu povedená bábovka.Manželovi moc chutnala.Za den bylo po ní.Už ji mám v oblíbených receptech.

  • Petra
    Petra |

    30. 1. 2007 23:51

    Tato bábovka byla opravdu vynikající a na přípravu se mi zdála nenáročná.Musím jí zase někdy upéct.Vláčná vydržela i do druhého dne.

  • Laďka Dytrychová
    Laďka Dytrychová |

    20. 12. 2006 16:23

    Nejlepší bábovka, jakou jsem kdy jedla. Doma i v práci všichni pochvalovali a neotáleli si "přidat". Opravdu vynikající, dávám 1 s*. Jen jsem dala 1,5 sklenice cukru a pekla jsem ji 45 minut. Bábovka je krásně vláčná.

  • Ivka
    Ivka |

    31. 8. 2006 12:22

    Výborná bábovka, akorát mě tahá za zuby. Příště dám jen jednu sklenici cukru. A udělala jsem ji dvoubarevnou, kakao jen do půlky těsta.

  • Lucka
    Lucka |

    28. 8. 2006 11:29

    Včera jsem tuto bábovku vyzkoušela a musím říct, že jsem zklidila doma úspěch. Dala jsem tam i rum, jak uvádí paní Zdeňka a byla fakt super. Dávám 1

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    17. 6. 2006 19:08

    Je to v podstatě buchta Šalamoun,jsou tam navíc jen ořechy a chybí rum a tato dávka v pohodě stačí na velký plech. Já dávám akorát celou sklenici vody.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 6. 2006 09:11

    Tato bábovka je opravdu vynikající-ani suchá,ani mastná,znám ji pod názvem Karamelová bábovka a naučil jsem se ji od mé tchýně.Vždycky jsem si vzal jeden kousek a potom jsem zjistil,že už nemám do čeho hrábnout.Snězeno,vymeteno...Moc dobrá!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    16. 6. 2006 10:26

    Hanny:Toto těsto je na bábovkovou formu,na velký plech by to myslím nestačilo.Lidko:Všechny sklenice v receptu jsou hořčicové-neuváděla jsem u každé ingredience zvlášť a mají myslím 2 dcl.

  • Hanny
    Hanny |

    16. 6. 2006 10:05

    Stačí uváděné množství i na jeden plech (litá buchta) nebo musím zdvojnásobit?

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 6. 2006 09:58

    Jano, mám zmatek s těmi sklenicemi...ona je každá jinak velká...jinak, ořechy ty já miluju...

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    16. 6. 2006 09:42

    Jen,jsem chtěla říct,že tuto bábovečku mi donesla kolegyně do práce a já na sladké moc nejsem(raději řízek nebo sýr),ale tohle mi opravdu zachutnalo,tak jsem se chtěla s Vámi o tento receptík podělit.:o)

Další doporučené recepty: