All exclusive s jahodami

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Annalise

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na korpus
    • 110
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
  • Vyšlehané těsto na korpus
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 30
      g kakao
    • tuk
  • Krém
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 250
      ml mléko
    • 1
      žloutek
    • 250
      g tvaroh ve vaničce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g moučkový cukr
  • Na ozdobení
    • 500
      g jahody
    • želatina čirá (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
2
Z 50 g mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.
3
Dáme péct do předehřáté trouby na 60 minut při 180 °C.
4
Ve 250 ml mléka uvaříme pudink, dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikynem
    nikynem |

    12. 11. 2014 19:11

    Peceni dortu je muj konicek a pote co jsem upekla tento dort jsem byla nepricetna! :-X korpus nevybehl, krem nebyl dobry a byl uplne o nicem. Cely dort skoncil v kosi.. :'(

  • Majda
    Majda |

    6. 6. 2014 12:37

    co mě štve,že se píše želatina ale nakonec se to může polít želém a to je opravdu veliký rozdíl,želé a želatína.Začínající děvčata to ještě neznají,želé se může provařit jak je na sáčku psáno,ALE želatina Né!!!!!!!!!!!!!!!POZOR!!!!!!!! O:-) :-\ ;-)

  • Martina
    Martina |

    15. 4. 2014 13:27

    Bohužel se mi také nepovedl. Korpus nevyběhl, takže nebylo co rozkrojit. Krém jsem tak dala jen na povrch. Asi díky použitému tvarohu je krém dost řídký a navíc se s těstem příliš nespojil, tak se při krájení jedná o kus těsta s kejdou navrch. Asi by bylo dobré korpus něčím před krémem pokapat - třeba rumem nebo šťávou. Krém je na můj vkus dost sladký. Rozhodně dort lépe vypadá na fotce než ve skutečnosti.

  • Sanny3011
    Sanny3011 |

    12. 7. 2013 16:48

    Taakže, teď zrovna jsem dodělala těsto a už se to peče...Dělám schválně korpusy dva - jeden podle receptu (těsto tuhé, s hrudkami a ještě ho bylo málo) a druhý korpus - přidala jsem horkou vodu, kypřící prášek do pečiva a tři lžíce oleje a do té čokoládové směsi více mléka. Oboje se peče a jsem zvědavá, jak to dopadne - bohužel ale více sázím na ten svůj korpus, do kterého jsem přidávala ingredience. A krém ani nezkouším, protože puding s tvarohem prostě držet nebude. Udělám si klasický pudinkáč a uvidíme :-)

  • Radka
    Radka |

    4. 7. 2013 15:18

    Je to ůplně na nic není tam kyprici prasek nic,vsechno se mi to spálilo :-( :-( :-( :-(

  • Myky
    Myky |

    7. 6. 2013 22:45

    Na první pohled recept vypadal, že bude úžasný, ale když jsem věnovala víc pozornosti poměru daných ingrediencí / těsto/, tak mi připadalo, že je tu nějaká chyba....tím pádem, se ani do něj nepustím, ale krém se dá určitě použít.

  • Markéta
    Markéta |

    3. 5. 2013 16:16

    Těsto jsem dneska pekla, piškot nevykynul, proto ho rozhodně nedoporučuju péct. Zbytek jsem dělala podle receptu. Snad do zítřka pořádně ztuhne a bude všem chutnat.

  • Kačena
    Kačena |

    25. 1. 2013 10:53

    Tak Jako Skusila jsem ho . Dělala jsem ho přítelovy k 19 tinam. A Řilkal že byl dobrej =)) :-P :-)

  • Bake&Go
    Bake&Go |

    16. 12. 2012 00:12

    tenhle dort ma podle me chybu v ingrediencich nebo v mnozstvich .. testo ani nevykyne , natoz aby se to pak rezalo.. jestli je pro to nejaka vychytavka, chtelo by ji to tam napsat i pro né tak zkusene kuchare.... alespon ty jahody se pak daly samotne snist :D .. trosku bych to opravila, tak jestli nekdo vite, jak se to da spravne vytvorit, tak by jste to sem mohli pripsat, dekuji :)

  • volum
    volum |

    16. 11. 2012 11:46

    No je fakt že teď přemýšlím jak ten korpus rozříznout,chtělo by to toho těsta aspoň jednou tolik :-(((

  • danka
    danka |

    1. 6. 2012 08:36

    :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    19. 2. 2012 12:19

    Opraveno, díky

  • anonymník
    anonymník |

    17. 2. 2012 23:01

    Vidím 2 , stačí kliknout a neřvat 8-)

  • Anonymík
    Anonymík |

    17. 2. 2012 17:15

    Je tu někde obrázek???? :-S

  • sensy
    sensy |

    10. 11. 2011 18:39

    Dávám: 5

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    10. 10. 2011 16:28

    Dělala jsem ho přítelovi k narozeninám, byl dobrý, ale dost sladký, vadilo to naštěstí jen mě. Všichni chválili.

  • Ejný
    Ejný |

    31. 7. 2011 14:40

    no páni,vypadá báječně:) já si ale na něj raději netroufnu:)

  • Jurda
    Jurda |

    14. 7. 2011 09:23

    To vypadá docela dobrý dort. :-D Musím ho doma vyskoušet. :-) A nevím jestli se mi doma povede. :-(

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 7. 2011 11:49

    Dobrý den, opraveno, tedy pouze to "all" zbytek je v pořádku, díky.

  • irena
    irena |

    12. 7. 2011 01:39

    nevim, jak chutna, ale dort "al exclusive" bych radsi vymenila za ALL INCLUSIVE kdyz uz..chtelo by to opravit nazev!

  • tedom
    tedom |

    22. 4. 2011 19:48

    ... dort jsme dnes dělaly, ale nedopadlo to podle našich očekávání.. :-( těsto na korpus bylo tuhé, a to jsme vše dělaly přesně podle receptu. Tak tenký korpus, který poté vznikne opravdu nelze rozříznout :-X co se týče krému, shrnuly bychom jedním slovem : Tekutina ......na druhou stranu chuťově byl velmi dobrý. :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    20. 4. 2011 12:20

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 4. 2011 09:55

    ...chybí bílky (u těsta na korpus) ;-)

  • kamča
    kamča |

    14. 4. 2011 15:43

    byla to mnnnnnnamka :-*

  • mrdnaa
    mrdnaa |

    22. 12. 2010 23:11

    nejlip chutna kdyz ho pomazete na pindoura a takle ho jite..DOPORUCUJIIIII <:-)

  • Anna
    Anna |

    3. 12. 2010 16:53

    <3 :-) me od mamci chutnal moooooooooooooc to bila ale dobrota

  • Lenka Novotná 2
    Lenka Novotná 2 |

    4. 11. 2010 16:38

    Ses zbláznila :-D No tak to jsem zvědavá, jak to o víkendu zvládnem :-S No raději se podívám na jinej :-)

  • Katka Kavanová
    Katka Kavanová |

    4. 11. 2010 13:45

    Tenhle dortík se mi moc líbí... Maminka bude mít teď narozeniny, tak zrovna hledám recept na dort....

  • pavel
    pavel |

    2. 11. 2010 10:44

    ahoj mimi hahahahaah ok pis skype ok milujutě lasko <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 O:-) O:-) O:-)

  • blanka
    blanka |

    2. 11. 2010 10:41

    ahoj pis ok :'( :'( :'( :'( jo jo pissss ook ookk ahoj <3

  • Koda
    Koda |

    1. 11. 2010 18:55

    aha jasně : vÍborně a Skusila tak fajn ... :-P

  • jaja
    jaja |

    25. 10. 2010 13:05

    khgfyhinjhttp://www.rehttp://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#cepty.cz/recept/al-exclusive-s-http://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#jahttp://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#hodami-13288#http://www.recepty.cz/recept/al-exclusive-s-jahodami-13288#

  • Di -
    Di - |

    30. 10. 2008 18:19

    Opravdu? I to svědčí o člověku ....

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    30. 10. 2008 10:44

    Já si teda myslím, že to Terka Machů napsala schválně a těšila se na reakci. ;-)

  • Di -
    Di - |

    30. 10. 2008 08:07

    Prý na hrubkách, Hanko, nezáleží. Alespoň se to tady dost často tvrdí. Pak to dojde do těchto konců! Každému z nás občas něco ujede, ale co je moc, to je moc, tady se nedá utěšovat tím, že nejdůležitější je, když nám chutná!

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    29. 10. 2008 22:03

    Slovo "sem" nekomentuju, to tak netáhá oči. :-)))

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    29. 10. 2008 18:11

    Hani - 3 ....!!!!!!

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    29. 10. 2008 17:39

    Pro Terku Machů: hodnotím Vás také za 1... ve třech slovech dvě hrubky... hm... :-)))

  • Terka Machů
    Terka Machů |

    29. 10. 2008 17:00

    VÍÍÍÍÍBORNÉ...Skusila sem....

  • Anonym
    Anonym |

    7. 6. 2007 07:03

    Lze zaměnit piškotový korpus za cukrářské piškoty(ty podlouhlé) a střídat dle postupu,prokládat ovocem.Pokud je venku 30C a nechce se péci s piškotem dobrá alternativa.Lze z toho utvořit i jednotlivé poháry - je to dokonce lepší i když trochu méně efektní.

  • míša
    míša |

    6. 6. 2007 18:53

    je skělý !!!!!!!!!!!!

  • Sorbent
    Sorbent |

    5. 6. 2007 16:47

    Opravdu výtečný, pochutnal jsem si!

  • barča
    barča |

    5. 6. 2007 11:58

    moc dobrý.1.

  • barča
    barča |

    4. 6. 2007 17:15

    Tak už je v troubě, vylít sice nešlo, ale nějak jsem ho do forma vyňahňala (bez mléka). Dám vědět.

  • Annalise
    Annalise |

    4. 6. 2007 16:57

    A kdyby se vám to zdálo tuhé,Barčo, přidejte mléko, to tomu naprosto neublíží. Doufám, že se povede a bude chutnat

  • Luciperka
    Luciperka |

    4. 6. 2007 16:55

    Tohle je již čtvrtý recept, co od vás zkouším, Ann, musím uznat - máte vkus,jen jsem měla strach, vypadá to složitě, ale zvládla jsem to. výborné 1

  • Marča Ma
    Marča Ma |

    4. 6. 2007 16:47

    Vypadá to úžasně, Annalise, určitě zkusím - mňam!

  • Annalise
    Annalise |

    4. 6. 2007 16:46

    Opravdu nechybí, Barčo, to těsto sice není úplně řídké, ale "vylít" se dá, jen mu trošku pomůžete, např vařečkou :)

  • barča
    barča |

    4. 6. 2007 14:31

    Prosím dotaz, když smícháme sypké : mouku, van. cukry a cukr, pak přidám žloutky, tak pak i když přidám bílky určitě " nevyleji " do formy. Takové těsto nemůže přece téct ? Nechybí tam tekutina ? Díky za odpověď.

  • Airan
    Airan |

    4. 6. 2007 12:23

    Annalise, dekuji za recept - i kdyz to vypada slozite, po precteni jsem zjistila ze je to zaplat panbuh jen zdani:-) Obzvlast vezmeme li v potaz ze 30g sypke smesy je jedna vrhovata lzice, je to hracka.

Abecední seznam: