• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Sulc - recept po babičce
    Napište svůj komentář k receptu

    Sulc - recept po babičce

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 62
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    Sulc - recept po babičce
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřové nožičky
      • vepřové koleno
      • vepřové kůže
      • vepřová hlava
      • sůl
      • pepř mletý celý i mletý
      • nové koření
      • bobkový list
      • cibule
      • ocet
      • česnek

    Postup přípravy receptu

    1
    Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd.
    2
    Množství surovin záleží na tom, kolik ho chceme mít. Například pro dvě osoby bohatě stačí 2 nožičky a malé kolínko.
    3
    Očištěné a oprané maso zbavené štětin dáme uvařit doměkka s kořením (1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře = množství pro 2 osoby), solí a malou cibulí.
    4
    Poměr surovin: 55-60% kližnatých a masových vařených surovin = 40-45% kližný vývar.
    5
    Uvařené suroviny vyjmeme z vývaru, necháme vychladit, pečlivě vykostíme a pomeleme. Pomeleme zároveň i česnek (pro 2 osoby 3-4 stroužky). Libové maso můžeme jen pokrájet na menší kousky. Vývar přecedíme, vrátíme do něj maso, pomletou kůži s česnekem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme na chvilku povařit s troškou octa (1-2 lžíce).
    6
    Hotový horký sulc naléváme do nádob: mísy, misky, srnčí hřbet, sáčky na tlačenku... a necháváme v chladnu ztuhnout. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapané octem. Nejlépe s čerstvým chlebem.
    7
    **Poznámky:**
    8
    * Jestliže chceme mít větší množství (podíl) rosolu než masa, dáme vařit víc kůží, které pak všechny neumeleme, ale použijeme jen vývar.
    9
    * Pokud uděláme sulc z většího množství, dá se zarexovat do sklenic.
    10
    * Ocet do sulcu přidáváme proto, aby nebyl kalný.
    11
    * Pokud chceme mít sulc co nejméně tučný, tak po ztuhnutí sebereme vrchní vrstvu tuku, znovu rozehřejeme a znovu necháme vychladit.
    12
    * Do sulcu můžeme přidat i pokrájenou zeleninu (cibuli, kyselou okurku, povařenou mrkev, celer, petržel), to je pak poměr surovin = 55% masa, 30% vývaru,15% zeleniny.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pracny - recept po babičce

    Pracny - recept po babičce

    Sádlovky - recept po babičce

    Sádlovky - recept po babičce

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • sloupek 77
      sloupek 77 | 10. 12. 2016 11:13

      bomba.u mně za 1*

    • marek manas
      marek manas | 10. 12. 2016 10:01

      sulc super.prostě klasika .za mně osobně nebát se česneku.navíc mi ho doporučil doktor kvůli nemoci dna.je dobrý na klouby <:-)

    • Franta
      Franta | 16. 11. 2016 13:40

      Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

    • Franta
      Franta | 16. 11. 2016 13:40

      Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

    • Pepa
      Pepa | 14. 11. 2016 22:24

      Vařím sulc již mnoho let a podobným způsobem a indreincemi. Do misek nebo srnčího hřebu přidávám někdy dle chuti ještě vařené vajíčko. Hlavné za srnčího hřbetu po nakrájení to dělá hezkou mozajku. Přeji dobrou chuť Doplnění: z koření ještě používám mariánku a libeček - mám rád voňavý sulc jako tlačenku.

    • Jirka
      Jirka | 1. 9. 2016 14:39

      Kde tady ve Spanelsku jsi....ja jsem kousek na jih od Torrevieja napis na chrisma@seznam.cz

    • Johánková
      Johánková | 21. 10. 2015 13:35

      Já si také vařím sulc doma a množství už za ty léta nehlídám, jen musím dávat pozor na manžela, protože ten má rád ze všeho nejvíc ty uvařené kůže a do sulcu by mi z nich nezbylo nic.

    • Lukas
      Lukas | 1. 4. 2015 18:07

      Sulc je vybornej a bomba napad s tim obalem na tlacenku.

    • Petra Plšková
      Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:32

      Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

    • Petra Plšková
      Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:30

      Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

    • Martina
      Martina | 16. 12. 2014 18:32

      Jó, tak to jsem si u manžela zašphala! Sulc se mi povedl a je výborný.

    • anina
      anina | 8. 11. 2014 16:19

      Tento recept jsem vylepšila moravankou kterou mam stále doma a je sama o sobě kyselá a dodá tak perfektní chuť chce to vyzkoušet.

    • Hanka
      Hanka | 25. 4. 2014 21:11

      My dáváme přednost masu, takže jsem zeleninu nedala. Voní to teda úžasně a už i ztuhnul. Zítra se mu podíváme na zoubek a už se na to těším.

    • Iva Lejšková
      Iva Lejšková | 11. 12. 2013 18:57

      Můj první sulcík a poved se mi! Huráááááááááááá

    • recepty73
      recepty73 | 24. 11. 2013 20:11

      ...také krájím, mozaika je vždy hezčí ;-) , ale pokud dělám čistě masový, tak melu... a majoránku, proč ne, máme jí také rádi, ale ta zkracuje trvanlivost a pokud dělám ve velkém a vařící dávám sterilovat i do sklenic (většinou ;-) ) , byla by to škoda...

    • MJG | 22. 11. 2013 11:04

      My do toho maso jen nakrajime, i kuze, nic nemeleme,to pak nevypada hezky. A pridavame trochu majoranky,zkuste. <:-)

    • marci2 | 21. 11. 2013 18:29

      To je přesně ten recept, který dělávala moje babička. A my na něj už málem zapomněli. Děkuji za připomenutí a dávám 1.

    • Michalkova
      Michalkova | 7. 4. 2013 14:11

      Sulc nikdy nemixovat! Maso se mele nebo kraji na male kousky a když je tuhy, znamena to ze byl vyvar extrakvalitni a tak se po rozehrati prida jen voda a znova se dochuti.

    • lachim
      lachim | 31. 3. 2013 20:10

      Tak jsem poprvé zkoušel. Krásnéj, průhlednej sosík, jen se mi zdál málo tuhej. Tak jsem vzal ty uvařené kůže, trochu vývaru a tyčákem jsem to rozmixoval a přilil do znovuohřátého sulcu. Po ztuhnutí (a už dobrá tuhost) to ale má barvu jak mlíko!!! Co se stalo?? Help!!!

    • Vladimír
      Vladimír | 19. 1. 2013 11:48

      Je možno maso a kůžičky pouze nakrájet kůžičky na hodně jemno a maso na větší kousky.

    • Pablo Jorge
      Pablo Jorge | 24. 12. 2012 00:47

      Ve Spanelsku jsou nozicky tez drahe,ale krasna kolinka se daji koupit za 4€. Jsou to prave dva dny,co jsem delal sulc.

    • Jareš
      Jareš | 26. 11. 2012 16:09

      V Čechách už taky podražilo: 1 prasečí nožička 8 korun, a po novém roce... O:-)

    • coccobello
      coccobello | 29. 10. 2012 22:45

      Pokusím se udělat sulc, podle Vašeho receptu. Doma nám mamka občas udělala tuhle mňamku, pak jsme se všichni rozprchli z domu a přestal se dělat. Žiji v Itálii, momentálně tu prodávají všechny potřebné kusy masa . Není to moc levná záležitost (např. 1 prasečí nožička 2 Eura!!! :'( , v čr 2 koruny 8-) ), ale je to tak dávno, co jsem ho měla...Uvidíme, jak bude chutnat manželovi, určitě ho sní do minuty ;-)

    • Šlanhofová
      Šlanhofová | 22. 1. 2012 17:16

      Sulc jsem dělala úplně prvně a s velkým nadšením. Povedl se na výbornou. S kořením jsem si nebyla jistá, tak jsem dala podle toho jak mi voněl vývar a trefila jsem to akorát. Pepř si sedl ve spodní masové části a tak byla trochu víc ostřejší a to bylo dobré. Moc děkuji, Šlanhofová.

    • Jeronýmová Ladislava
      Jeronýmová Ladislava | 27. 7. 2011 09:08

      Sulc je mimořádně povedený, sama jsem byla ohromená a to o takové jídla nestojím vůbec. No a manžel je jak uvytržení, tak to musí být tuplem dobrota! Doporučuji!

    • Martina
      Martina | 27. 4. 2011 10:49

      Tak jsem to zvládla!!! Manžel si liboval, takže naposledy jsem ho určo nedělala ;-) :-* :-D <:-) <3 M.

    • recepty73
      recepty73 | 21. 3. 2011 19:02

      ...jsem rád, že Vám chutnal.My máme nejraději ,,čistý,, , s octem a cibulí.

    • pompik | 18. 3. 2011 14:15

      Včera jsem ho dělal a musím říct že lepší jsem nejedl ! Poslal jsem i tchánovi a taky si ho velice pochvaloval ! Přidal jsem do něho vařené vejce, mrkev, sterilovaný hrášek a sladkokyselou okurku .

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Chuťovky Vepřové Slané Svačina Večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Vepřová hlava Vepřové koleno Vepřové kůže Vepřové nožičky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatranské kuře

    Tatranské kuře

    Jehněčí plec pečená

    Jehněčí plec pečená

    Bílkový chlebíček II.

    Bílkový chlebíček II.

    Kachna bez práce

    Kachna bez práce

    Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

    Plněná kuřecí prsa s broskví a…

    Závin z listového těsta se zelím a slaninou

    Závin z listového těsta se zelím a…

    Cottage sardinky - pomazánka

    Cottage sardinky - pomazánka

    Kuřecí prsa na žampionech s rýží

    Kuřecí prsa na žampionech s rýží

    Pěna s polevou z hořké čokolády

    Pěna s polevou z hořké čokolády

    Doporučujeme

    35 minut
    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    27
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    27
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Bramboráky
    Bramboráky
    15
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    15
    Jogurtovo-jablečná bábovka
    Jogurtovo-jablečná…

    Zajímavé články

    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící, bez vážení!
    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící,…
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Critics&#039; Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics&#039; Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Suflé Gran Moravia
    Suflé Gran Moravia
    Suflé s piniovými oříšky
    Suflé s piniovými oříšky
    Sugo z rajčat
    Sugo z rajčat
    Sultánky
    Sultánky
    Sultánův poklad
    Sultánův poklad
    Sumec dle baštýře Jardy
    Sumec dle baštýře Jardy
    • Recepty.cz
    • Sulc - recept po babičce
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí